Jan Erik Vold tilbake på Høvikodden

Henie Onstad Kunstsenter inviterer i dag til gratiskonsert med Jan Erik Vold og Egil Kapstads forestilling Drømmemakeren sa.

Verket ble bestilt av Nordischer Klang festivalen i Greifswald og urfremført samme sted 5. mai 2007, hvor Jan Erik Vold leste 144 dikt på tysk til utsøkte kritikker.

Om musikken sier Kapstad:

- Musikken henter sin næring fra diktene. Fargene vil komme fra ulike kilder- follketoner og samtidsklanger, jazzmusikk og tonerekker med arabiske og jødiske røtter".

Jan Erik Vold og Henie Onstad Kunstsenter har en lang historie som går tilbake Volds verk Blikk med Sigurd Berge og Irma Salo Jæger i 1970, til Vold/Garbarek og Vold/Kapstad sine legendariske konserter utover 70-tallet og 80-tallet på senteret. Jan Erik Vold skrev også bestillingsverket "Hvitt på Hvitt" til senterets 10 års jubileum i 1978 sammen med Jan Garbarek og Høvik Ballett på bestilling fra direktør Ole Henrik Moe.

4. Mai innledes en ny fase i denne historien og en ny fase i Volds tekst-musikalske univers. Vold og Kapstad har gått vekk fra sitt velkjente Poesi & Jazz-uttrykk og inn i samtidsmusikken, med forestillingen Drømmemakeren sa. Forestillingen er basert på Volds diktsamling med samme navn (Gyldendal, 2004) og Kapstads tonesetting av diktene for fire strykere, klaver, saksofon og stemme.

Med seg på Høvikodden har Kapstad og Vold Atle Nymo på tenorsax, Wiggo Dahl (1.fiolin), Daniel Dalnoki (2.fiolin), Jon Sønstebø (bratsj) og Bård H. Bosrup (cello).

Konserten markerer også utgivelsen av Drømmemakeren sa på CD på Hot Club Records samme uke.

Arrangementene starter klokken 14.00 og er en del av en serie av månedlige musikalske arrangementer som vil bli holdt på Henie Onstad i 2008, som en del av senterets nye satsning på den tverrfaglige profilen.

Det er Henie Onstad som melder dette.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bryan Ferry - Frantic

(Virgin)

Bryan Ferry og de gamle gutta ser fortsatt framover. Garantert rynkefri.

Flere:

American Suitcase - Summerman
Rumble In Rhodos - Signs Of Fervent Devotion