Arthur Lee, død

Frontmannen i Love gikk bort 3. august.

Arthur Lee har gått bort. Han ble 61 år gammel. Lee vil huskes særlig som vokalist i psykedelia-bandet Love fra Los Angeles, da i særdeleshet deres mesterlige tredjealbum Forever Changes fra 1967.

Arthur Lee levde et turbulent liv på ruinene av Love, og tilbrakte flere år i fengsel knyttet til dop og våpenbruk. En gjenforening med Love på midten av 90-tallet, avbrutt av et nytt fengeselsopphold, og som Love With Arthur Lee på begynnelse av dette århundret var suksessfulle.

Lee ble diagnostisert leukemi tidligere i år, og gjennomgikk en beinmargtransplantsjon, melder BBC. I kjølevannet av sykdommen ble det arrangert innsamlingskonserter både i England og i USA for å hjelpe til med å dekke kostnadene. Robert Plant, Yo La Tengo, Nils Lofgren og Ryan Adams var blant de stilte opp på disse.

Med dødsfallet til Syd Barrett tidligere i år har to av de virkelig store navnene fra 60-tallet gått fra oss på kort tid.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970

(Columbia)

35 år gamle Leonard Cohen leter etter seg selv og sitt eget uttrykk på scenen i 1970. Resultatet er eviggrønn ekstase.

Flere:

Agnethe VR - Inspired
Thelma & Clyde - White Line