Ron Asheton er død

Gitaristen i legendariske The Stooges ble 60.

Ron Asheton ble funnet død i hjemmet sitt på sin 60-års dag, natt til tirsdag i fødebyen Ann Arbor utenfor Detroit. Hjerteanfall er vissnok årsaken.

Som medlem i legendariske The Stooges er Asheton en av rockehistoriens viktigste stilskapere, låtskrivere og gitarister når han i overgangen mellom 60- og 70-tallet er med på å definere det som senere blir karakterisert som punkrock.

The Stooges i forskjellige utgaver gav, med Iggy Pop i front, ut tre studioplater før de var historie i ’73. Urpønkerne hadde et kruttsterkt livecomeback i 2006, og året etter slapp de det unødvendige comebackalbumet The Weirdness. Samme år gjestet The Stooges Buktafestivalen i Tromsø, der de beviste at de gamle er eldst med en konsert som rystet Ishavsbyens grunnvoller.

Ron Ashton har så avgjort satt sin signatur på rocken og vi lyser fred over hans minne, mens vi spiller The Stooges, Fun House og Raw Power hele natten - og garantert kommer til å gjøre det med hyppige mellomrom til pusten ebber ut.

No Fun. RIP.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Chemical Brothers - Push the Button

(Virgin)

Ta vekk Basement Jaxxs skremmende monstersex-elementer, pluss på enda en liten dæsj indie og litt østlig krydder, og du har The Chemical Brothers.

Flere:

Broadway Project - The Vessel
Sgt. Petter - Monkey Tonk Matters