Ron Asheton er død

Gitaristen i legendariske The Stooges ble 60.

Ron Asheton ble funnet død i hjemmet sitt på sin 60-års dag, natt til tirsdag i fødebyen Ann Arbor utenfor Detroit. Hjerteanfall er vissnok årsaken.

Som medlem i legendariske The Stooges er Asheton en av rockehistoriens viktigste stilskapere, låtskrivere og gitarister når han i overgangen mellom 60- og 70-tallet er med på å definere det som senere blir karakterisert som punkrock.

The Stooges i forskjellige utgaver gav, med Iggy Pop i front, ut tre studioplater før de var historie i ’73. Urpønkerne hadde et kruttsterkt livecomeback i 2006, og året etter slapp de det unødvendige comebackalbumet The Weirdness. Samme år gjestet The Stooges Buktafestivalen i Tromsø, der de beviste at de gamle er eldst med en konsert som rystet Ishavsbyens grunnvoller.

Ron Ashton har så avgjort satt sin signatur på rocken og vi lyser fred over hans minne, mens vi spiller The Stooges, Fun House og Raw Power hele natten - og garantert kommer til å gjøre det med hyppige mellomrom til pusten ebber ut.

No Fun. RIP.


comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


New Order - Retro

(London Records 90 Ltd.)

Når New Order ser seg 20 år tilbake trengs det fire CDer for å oppsummere, eller gjør det egentlig det?

Flere:

Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust
Serena Maneesh - Serena Maneesh