Rock i operaen

PJ Harvey til Operaen i Oslo 19. juni.

- Rock, jazz og såkalt Bollywood-musikk vil farge Norges nye storstue, heter det i en frisk melding fra Den Norske Opera. Nå melder da at artister som PJ Harvey og Seigmen er klare for operakonserter. Vi sakser:

- Britiske PJ Harvey skrek og skrapte seg inn i all verdens rockekranier med albumet Rid of Me i 1993. Siden har hun utvidet sitt dronningdømme med nye dristige grep, korte kjoler og skarpe klangskifter – i nyanser av svart. Hun er inspirert av alt fra den amerikanske blueslegenden Robert Johnson til den estiske samtidskomponisten Arvo Pärt. Sistnevntes musikalske minimalisme kan da også betegne PJs nyeste album White Chalk, der hun ikke hyler, men hvisker så vi grøsser inn til beinet. 19. juni spiller hun på hovedscenen i Bjørvika.

Hun etterfølges av norske Seigmen, som da de ble oppløst i 1999 hadde skrevet vanskelig plasserbar rockhistorie med det de kalte "massiv plutonisk gothcore." Over knappe, gåtefulle tekster malte de et lydbilde av krasse gitarriff og synthangrep. Med albumet Metropolis vant de i 1995 fans både blant tyggisfjortiser og hardcoremetallere, og både singelen og albumet solgte til platinum. Etter bandbruddet har gitarist Marius Roth Christensen gjort operasanger av seg, og stått på Youngstorgets scene i flere roller. Nå tar han med seg resten av Seigmens originalbesetning til den nye Operaen. Forbered beinbygningen din på massivt skyts.

Billettsalget til PJ Harvey og Oslo Jazzfestivals åpningskonsert starter 4. mars klokka 10.00.

Spilledato og billettsalginformasjon for Seigmen bekjentgjøres senere.

Melder altså Den Norske Opera.


comments powered by Disqus

 Melinda C. Roppestad Westgård
2008-03-04faen

Får ikke tak i billetter på internettet.. arg

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo