Rock i operaen

PJ Harvey til Operaen i Oslo 19. juni.

- Rock, jazz og såkalt Bollywood-musikk vil farge Norges nye storstue, heter det i en frisk melding fra Den Norske Opera. Nå melder da at artister som PJ Harvey og Seigmen er klare for operakonserter. Vi sakser:

- Britiske PJ Harvey skrek og skrapte seg inn i all verdens rockekranier med albumet Rid of Me i 1993. Siden har hun utvidet sitt dronningdømme med nye dristige grep, korte kjoler og skarpe klangskifter – i nyanser av svart. Hun er inspirert av alt fra den amerikanske blueslegenden Robert Johnson til den estiske samtidskomponisten Arvo Pärt. Sistnevntes musikalske minimalisme kan da også betegne PJs nyeste album White Chalk, der hun ikke hyler, men hvisker så vi grøsser inn til beinet. 19. juni spiller hun på hovedscenen i Bjørvika.

Hun etterfølges av norske Seigmen, som da de ble oppløst i 1999 hadde skrevet vanskelig plasserbar rockhistorie med det de kalte "massiv plutonisk gothcore." Over knappe, gåtefulle tekster malte de et lydbilde av krasse gitarriff og synthangrep. Med albumet Metropolis vant de i 1995 fans både blant tyggisfjortiser og hardcoremetallere, og både singelen og albumet solgte til platinum. Etter bandbruddet har gitarist Marius Roth Christensen gjort operasanger av seg, og stått på Youngstorgets scene i flere roller. Nå tar han med seg resten av Seigmens originalbesetning til den nye Operaen. Forbered beinbygningen din på massivt skyts.

Billettsalget til PJ Harvey og Oslo Jazzfestivals åpningskonsert starter 4. mars klokka 10.00.

Spilledato og billettsalginformasjon for Seigmen bekjentgjøres senere.

Melder altså Den Norske Opera.


comments powered by Disqus

 Melinda C. Roppestad Westgård
2008-03-04faen

Får ikke tak i billetter på internettet.. arg

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo