cover

Crooked Rain, Crooked Rain

Pavement

CD (1994) - Domino

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Indiepop / Lo-fi

Spor:
Silence Kit
Elevate Me later
Stop Breathin
Cut Your Hair
Newark Wilder
Unfair
Gold Soundz
5-4 = Unity
Range Life
Heaven's a Truck
Hit the Plane Down
Filmore Jive

Referanser:
Guided By Voices
The Fall
Beck
Sebadoh

Vis flere data

Se også:
Slanted and Enchanted - Pavement (1992)
Wowee Zowee - Pavement (1995)
Brighten the Corners - Pavement (1997)
Terror Twilight - Pavement (1999)
Slow Century - Pavement (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Lo-fi pop

Lyttervennlig og kloss opp til listepop fra dissonansens mestre.

Pavements andre album er markant annerledes enn Slanted and Enchanted (1992), men musikken er gjenkjennlig; de meningsmettede, bortimot professorale tekstene, Malkmus' særegne og tilbakelente vokal og enkelte gitar-takter fra Kannberg. Men i det store og hele er Crooked Rain, Crooked Rain tatt noe ned i forhold til Slanted. Her er ikke lav-frekvente lydtepper av hvinende gitar, feedback og lo-fi sound. Tvert imot er melodiene tilforlatelige og hørbare, sågar nynnbare, og i enkelte tilfeller kloss opp til mainstream pop.

Range Life har tydelige folk-referanser og er Pavements nikk til country-input i sin rock. Cut Your Hair er så hørbar og fengende at den ble kjørt på sirkulasjon i MTV og ble en slags nesten-hit. Likevel, Hit the Plane Down er det Slanted-sving på, men lydbildet er renere og intrumenteringen ikke så overlesset og kaotisk som på Slanted. Men, bevares, alternativ-kreden holder i godt monn; hør bare på Newark Wilder, rolig men underlig, uten lo-fi-støy, men med gjennomgående atonal gitar. Unfair har punk-kvaliteter og kommer temmelig nær Slanted med sitt lydteppe av gitarstøy.
5-4 = Unity har derimot preg av kunst-musikk, nesten som litt moderat avantgarde-jazz, og Filmore Jive er også eksperimentell underground.

Det er med andre ord både det ene og det andre på Crooked Rain, Crooked Rain. Åpningssporet Silence Kit er laget slik at det skal høres ut som om noen trykket in rec-knappen, og så – DERETTER - begynte bandet å spille, som et konsertopptak, eller slik Slanted faktisk ble spilt inn. Men Crooked Rain er avbalansert, litt tam, distansert - for all del, den er bra, det svinger noen ganger - den er interessant, men den henrykker ikke.

Bandet var på denne utvidet med Bob Nastanovich, Steve West og Mark Ibold (som erstatning for Gary Young).

comments powered by Disqus

 



pablo
2006-08-11Herregud... Abdiser!

Tam og distansert?

Thor
2006-08-15Ha Ha Ha

På en måte er det kjekt å lese en anmeldelse her som ikke inneholder direkte avskrift fra f.eks. amg eller pitchfork, men groove oppfattes ikke akkurat mer seriøst av at denne anmeldelsen kom på "trykk". Til og med VG og Dagbladet ga vel denne plata en 6er. Tipper øyvind Jæger er 20 år. Håper han kommer til å anmelde alle nyutgivelser av enstemmig vedtatte klassikere. Hva blir det neste? Surfer rosa: litt primitiv og bråkete eller Loveless: Litt surt og ensformig?

Pablo
2006-09-04'Airdrumming to pavement'

Jeg er også enig i at den er tam og distansert, spesielt når jeg står og hopper i senga og spiller luftgitar til silence kit

lobbybear the indiekid
2006-09-07Uhørt

4 av 7 til en av klassikerene innen genren?! Uhørt... Crooked Rain, Crooked Rain's storhet er uansett carved in stone uavhengig av hva ovennevnte "musikk-anmelder" måtte mene...

Petter
2006-09-07Klovnegutt

Er denne anmeldelsen seriøst ment? Bra gjort å skrive om denne uten å nevne Gold Soundz. Bra gjort å gi den dårligere karakter enn Wowee Zowee også. Kanskje du bør få sjekket ørene dine.

Håvard Lunde
2006-09-07Jatta jatta...

Synes egentlig ikke en stakkars anmelder skal bli skjelt ut bare fordi han har sine egne meninger om plata. Det er det dette går ut på, at han skal ytre sine egne meninger, ikke andres...

Boris
2006-09-08meningsløst

Man kan ikke forvente å bli tatt seriøst når man ved å "ytre egne meninger" skriver en nærmest meningsløs anmeldelse. Da bør man kanskje vurdere anmelderens kompetanse?

Magnus
2006-09-08Tidens tann

Nærmere 900 lesere har stemt den til en firer, så hr. Jæger kan ikke ha bommet så fullstendig som enkelte hevder.

Arild Ness
2006-09-084+4+4+4

Vel, alle Pavement-skivene på groove er forøvrig stemt fram til terningkast 4 av lesarane. I sum er Jæger med sine anmeldelsar faktisk laaaaangt meir positiv enn den gjengse groove-dude.

Vegard Smevoll
2006-09-08Gi dere nå!

Nå får dere sannelig gi dere. "Abdiser", "klovnegutt" "Tipper øyvind Jæger er 20 år" osv. Utrolig barnslig. Dere har ikke forstått at en anmeldelse ikke kan være annet enn subjektiv? Hvor var dere 31.3.2004, da anmeldelsen ble publisert? Hadde sikkert ikke hørt om Pavement da. "Tipper dere er 12 år".

Carl Kristian Johansen
2006-09-08Sluttstrek...

...for usakelige innlegg som må ty til lettvinte karakteristikker for å få fram et poeng. Heretter godkjennes bare kommentarer med argumenter og innspill med substans. -red.

åvar
2006-09-084 over hele linja

ville bare nevne at alle platene på groove.no tilsynelatende er stemt frem til en firer av leserne.

[vi er klar over problemet - karaktersystemet vil bli endret for å fikse på dette. red.]

Rune G.
2006-09-09klassikerstatus?

Ser det blir argumentert med at siden skiva har slik en klassikerstatus er den en umiddelbar 7er. For noe vås! Musikkomtaler er 100%subjektive og den som ikke forstår det har missa et viktig poeng. Jeg hadde personlig ikke hatt noe problem med å gi den til tider intetsigende og dølle Loveless terningkast 4. Surferosa med Pixies er en helt annen sak. Den ruver! Men uansett: å gi en anmelder pes for å ha gitt denne skiva 4/7 er bare døvt. Første gang jeg sjekka denne ut forventa jeg å se en 6/7 karakter, men ble faktisk positivt overraska over at noen tør å gå imot "vedtatte sannheter" og si sin egen mening om en skive som har fått et noe ufortjent klassikerstempel i mine ører.

Artikler, nyheter


Ekstranummer #62: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 6

Det handler om gammelmodige heltefigurer i tegneseriene når vi vender blikket mot bladkiosken og det norske tegneseriemarkedet i nostalgiens syttitall.

Podium

Hovedsiden / Siste:

Øvingslokalet ønskes i Oslo....
26.06.14 - 23:50

Øvingslokalet ønskes i Oslo....
26.06.14 - 23:25

DRUMMER WANTED - NORGES TURN...
26.06.14 - 22:35

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo