cover

Automatic Thrill

Gluecifer

CD (2004) - Epic / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock

Spor:
Automatic Thrill
Take It
Car Full Of Stash
Here Come The Pigs
Dingdong Thing
A Call From The Other Side
Shaking So Bad
Freeride
Put Me On A Plate
Dr. Doktor
The Good Times Used To Kill Me

Referanser:
The Stooges
The Sonics
The Rolling Stones
The Who
MC5
Didjits
New Bomb Turks
Queens of the Stone Age
Johnny Cash

Vis flere data

Se også:
Basement Apes - Gluecifer (2002)
Reversed EP - Gluecifer (2002)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Engangsgrill

Av en eller annen grunn tenker jeg alltid på grilling når jeg hører Gluecifer.

Av en eller annen grunn tenker jeg alltid på grilling når jeg hører Gluecifer.

Dere skjønner hva jeg mener. Denne følelsen av høyttalere i hagen, engangsgrill og plaststoler som på en mystisk måte knytter seg til Gluecifer.

Ikke tro at jeg reduserer Gluecifer til en eneste lang Strømstad-tur med innlagte tissepauser. Det er ikke det jeg vil fram til. Harry-faktene er utvilsomt til stede, men da på de samme harry-faktene som Danko Jones gjør til gode takter i sitt liveoppsett.

For jeg tenker på en ålreit følelse, men jeg klarer ikke å knytte den opp mot Gluecifer uten å nevne grillingen. Det er egentlig ganske fint å grille. Jeg skal innrømme det... Mhm... Duften av grillwiener og Flintsteik. Spareribs som..

Vel. Kremt. Hvor var jeg?

"Automatic thrill" forsetter i samme kvartalet som "Basement Apes", og det er da forsåvidt helt greit. Det handler fremdeles om alt og ingenting, og har vel som mye innhold som 24 pils. Problemet er at plata må konsumeres på samme måte, uten at det føles verken berusende eller kvalmende.

Det er liksom bare helt greit. Omtrent som grilling. Jeg liker det egentlig ikke, men det er helt greit. Og det må oppleves live.

Det blir således et definisjons-spørsmål om det er kjedelig. Men det er ganske traust. Likefullt duger det. Som en slags deLillos-løsning på Hives-rock. Som rå og svettedryppende kraftmaskin, slik Gluecifer ønsker å være, fungerer det ikke. Ti år har tatt på kroppen, og rocken henger ikke like naturlig på som den gjorde tidligere.

Men bevares. Det smaker definitivt som en del av et sommermåltid ved grillen.

Nå fungerer dog det meste til grill.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 5/10

pstereo logo

comments powered by Disqus

 Molle
2004-01-27Flinkisfelle?

Hva mener du egentlig når du sier at Queens of the Stone Age er fanget i en flinkisfelle? Ikke et vondt ord om hverken Gluecifer eller anmeldelsen for øvrig, er bare ikke helt med på hva du mener. Jeg for min del synes "Songs for..." kanskje var 2002 beste plate og finner hverken overdreven gitarronking eller andre typiske "flinkissymptomer" på denne. Synes det blir litt feil om man skal kritisere QOTST for at de er eminente musikere.

PS: Groove.no skal ha den hele og fulle ære for at den norske musikkanmelderstanden holder hodet over vannet. Selv den dulleste utgivelse får fyldig gjennomtenkt omtale. Takk.

Rune G.
2004-01-29Automatic Herlighet

Nye Gluecifer skiva er bare utrolig bra! Turbo, watch out!
Queens of the Stone Age er et ekstremt oppskrytt band! 2002's beste plate?? Apples in Stereo - Velocity in sound. Men det er min mening da..

Lars Petter
2004-02-02Release på Blå

Må si som publikummer at den konserten var sinnsykt feit, selv om de færreste av oss hadde hørt låtene før. Gjenhør med både Reversed og Easy Living ga et ekstra løft, selv om de nye låtene sto rimelig støtt på egne bein. Men, skarru på Blå, så styr unna plassen helt fremme ved scenen, så slipper du å mista halve lyden fra PA-anlegget, som da blir langt bak deg. Kjipt at de ivrigeste fansa alltid får den kjipeste lyden.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo