cover

Get Knifed

Fatal Flying Guilloteens

CD (2003) - Estrus / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Garasjerock / Bluesrock

Spor:
Onward Electric
New Arsenal
Cup of 1000
Plus Non-Plussed
Lights Out
Firecracker Suite
Shake It Oh Yeah? (oh yeah!)
Safety In Numbers
Genius Moves
Intro

Referanser:
Jon Spencer Blues Explosion

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Hyperaktiv

Primal, skitten og tøff bluespunk, men uten de helt store låtene.

Estrus har gitt ut amerikansk garagerock i årevis. De siste åra har det vært en tendens at flere og flere høres ut som hyperaktive fettere av Jon Spencer. Primal bluesrock med hylende gitarer og vokalister som høres ut som de er fora opp på en blanding av amfetamin og bourbon. Problemet til flere av disse er at etter et par låter går man litt lei. Låtene er liksom ikke gode eller interessante nok til at man får det store rockekicket. Savnet etter en litt allright melodi gjør seg også gjeldende.

I denne kategorien havner Fatal Flying Guilloteens. Som mange av sine labelkolleger har de fått hjelp av Tim Kerr, fra blant annet Monkeywrench, i studio. Get Knifed høres både farlig og tøff ut, men mangler en god del på å bli stående som en minneverdig skive. Bandet er i angrepssituasjon hele tiden og har en imponerende innsats. Hadde de kunne kombinere dette med noen låtideer med en viss varighet kunne det blitt spennende.

Shake It Oh Yeah? (oh yeah!) er visstnok en tolkning av en låt av sørstatspunkerne Scared Of Chaka. Ellers står bandet selv for resten av komposisjonene, som stort sett går i samme nå-kommer-vi-og-tar-deg-stil hele veien. Mer slemt og møkkete er det vanskelig å få det innenfor disse musikalske rammene.

Dersom du skal sjekke ut noe ny garagerock burde denne havne ganske langt ned på prioriteringslista. Det er morsomt i veldig små doser, men selv de tjuefire minuttene Get Knifed varer blir litt for slitsomt. Denne bør nok ikke anskaffes om du ikke er 100% sikker på at det er dette du vil ha.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Windir - Valfar, Ein Windir

(Tabu)

Valfar, Ein Windir er en fin og verdig oppsummering av Windirs så alt for korte karriere.

Flere:

Turboneger - Scandinavian Leather
Safariari - Zebra Knights