cover

Evening Chill/Montréal of the Mind

Le Corbeau

CD (2009) - Fysisk Format / Voices Music & Entertainment (VME)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Garasjerock / Shoegaze

Spor:
Evening Chill / Montréal of the Mind
Dans La Lumiere Du Crepuscule
Introduction
Night Stroll
Hypernoir
L'innocence Revient Encore / Rêved'ivresse
Hibou
Hole in the Story

Referanser:
Godspeed You Black Emperor!
Serena Maneesh
Nick Cave and the Bad Seeds
Lee Ranaldo

Vis flere data

Se også:
Le Corbeau - Le Corbeau (2008)
Toronto/Oslo - Le Corbeau & Slim Twig (2009)
Moth on the Headlight - Le Corbeau (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ravnsvart støy

Le Corbeau er tilbake med mer mørk poesi. Denne gangen med Montreal som inspirasjon.

Se for deg at det er tidlig 60-tall, og du befinner deg på en café full av beatniks med alpeluer. Sløy stemning, poesi og opiater svever rundt i lokalet. Plutselig smeller dørene opp og inn stormer Lee Ranaldo, The Bad Seeds og Skywave. Omtrent sånn føles åpnings- og tittelsporet på Le Corbeaus Evening Chill / Montréal of the Mind.

Øystein Sandsdalen og Le Corbeau debuterte i 2008 med sin selvtitulerte EP, som ble tatt godt i mot her på groove. Serena Maneesh-gitaristen inviterer denne gangen til et mer svevende landskap som er ytterligere preget av poesi og film noir. Selv om Sandsdalen til en viss grad har gått bort i fra de mest suggererende og drivende elementene ved den første utgivelsen, og tydelig har lagt mer vekt på stemningsaspektet, er den gjennomgående bekmørke tonen også denne gangen lagt til grunn.

Som tittelen indikerer, skal mye av inspirasjonen til plata være hentet fra en tid Sandsdalen tilbragte i Montreal mens han turnerte med Serena Maneesh. Dette er antagelig også grunnen til at man har valgt å uttrykke seg på fransk, noe som bare er med å underbygge mystikken det blir leflet med.

Fra det eksplosive og spontane, til det helt skjøre, gjennom vegger av støy og lekne saksofonpartier, blir vi tatt med på det Sandsdalen selv kaller "...en serie postkort fra en mental tilstand". Med en steintøff og tilbakelent gitarlyd hvilende på et slør av slentrende jazzrytmer og fransk poesi, er det nesten så det føles ut som man er med på nattevandring i Twin Peaks' bakgater på låta Night Stroll. Det ene herlige gitarpartiet følger opp det andre og det er nesten umulig å ikke hengi seg helt og knipse med. Sammen med det nevnte åpningsporet, fremstår de som de to mest velfungerende låtene på skiva. Også Dans La Lumiere Du Crepuscule og vakre Hole in the Story er i utgangspunktet meget gode komposisjoner.

Men i likhet med forrige plate, er ankepunktet på Evening Chill / Montréal of the Mind, at mye høres for ufullstendig ut og kunne trengt mer utvikling. De mest utsvevende delene av skiva, som Hypernoir og Hibou, høres ut som er nøye gjennomtenkt idénivå, men det skorter når det kommer til selve utførelsen. Hypernoir minner om en sammenslåing av to jamsekvenser som er spilt inn en bedugget morgentime på en ødelagt gitar. Dette er med på skape inntrykk av en slags "ærlig råhet", men gir samtidig et visst demo-preg som er med på å ødelegge noe av strukturen på plata.

Alt i alt føles det som man sitter igjen med bruddstykker av noe stort, og et utgangspunkt til noe enda større, på tross av at det enda hviler mye uforløst over Le Corbeau. Det skal rett og slett bli veldig spennende å følge Sandsdalen videre. I tillegg skal det sies at Le Corbeau, om dagen, serverer et bastant og meget velfungerende live-set med stor scenebesetning. Både med og uten saksofon.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo