cover

Comfort Eagle

Cake

CD (2001) - Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Alternativ / Rock / Indiepop / Funkrock

Spor:
Opera Singer
Meanwhile, Rick James
Shadow Stabbing
Short Skirt/Long Jacket
Commissioning a Symphony in C
Arco Arena
Comfort Eagle
Long Line of Cars
Love You Madly
Pretty Pink Ribbon
World of Two

Referanser:
Bloodhound Gang
Soul Coughing
Fastball
Eels

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Mer arrogant enn hva godt er?

Ekle amerikanere som kan få det til å funke. NB! Husk å ta med hallikdressen.

Cake slo igjennom med dunder og brak i 1996 med sitt andre album Fashion Nugget, og ikke minst deres cover av Gloria Gaynors I Will Survive. Plutselig var all oppmerksomhet rettet mot dette fem mann sterke Sacramento-baserte bandet, og gjennom hele 1996 og 1997 måtte man pent finne seg i å danse til singelen The Distance - og ikke minst I Will Survive - på
alle fester.

Cake slo igjennom på sin postmoderne tekstmessige distanserte ironi, sin nesten skremmende stødige 70-talls funky rytmeseksjon sammenblandet med post-grunge gitarer og smart bruk av blåsere, og Vincent DiFiores tilbakelente, nesten sleske måte å synge på.

På oppfølgeren Prolonging the Magic fra 1998 virket det nesten som om Cake hadde lyst til bli et mer seriøst band. Dette gikk ikke like godt hjem hos de store massene, og kommersielt ble dette albumet en mye svakere utgivelse enn Fashion Nugget.

Når det gjelder årets utgivelse er Cake tilbake der de var i 1996, med distansert, arrogant ironi, funky melodier og et klart 70-talls preg i groovet. I grunnen skal rytmeseksjonen ha en solid dose ros, de har skjønt en hel del når det kommer til nettopp groove. I sine beste øyeblikk (låtene Commissioning a Symphony in C og Long Line of Cars) er årets utgivelse bra. Allikevel blir Comfort Eagle som helhet ensidig og stakkato, og etter en fem-seks låter blir man temmelig lei av ironien og arrogansen til Cake. Jeg klarte ved en lytting å til og med bli litt irritert, faktisk. Etter min mening kunne Comfort Eagle trygt ha vært kortet ned til en EP uten at man hadde gått glipp av vesentligheter

Uansett, Comfort Eagle er tidvis så slesk at det anbefales å ha hallikdress på under lytting. Comfort Eagle er et skritt bakover, men muligens allikevel i riktig retning for bandet med tanke på å gjenerobre de store lytterskarene. På mange måter minner Cake meg om Fun Lovin' Criminals, ikke musikalsk, men i attitude. De er noen glatte, ekle karer. Fysj og føy, men når det først funker, så funker det bra.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Core & Nils Olav Johansen - Blue Sky

(Jazzaway)

groove har bedt to av våre jazzskribenter se nærmere på The Cores andre album. Audun Reithaug Rasmussens analyse følger her.

Flere:

The National - Alligator
Deportees - Under the Pavement - The Beach