cover

Laughing Gas/Special E

Pirate Love

Vinyl 7" (2006) - Oslo Grammofon / Big Dipper

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Oslopirater

Debutsingle fra Osloband bærer bud om et navn det er verd å merke seg.

"Pirate Love - is what I'm looking for" sang New York Dolls en gang i tiden. Det er vel ikke helt usannsynlig at denne Oslo-kvintetten har hentet sitt bandnavn fra disse heltene. Særlig a-siden på deres debutsingle Laughing Gas låner en del, både fra Dolls, Thunders (utbrettsbildet viser nært slektskap til f.eks Heartbreakers' destruktive livsstil) og '77-punken til Sex Pistols (ikke minst i vokalen). Det betyr utløsning av mye primitiv energi i løpet av ganske kort tid. Ganske fengende holdes et konstant råkjør i det som gjerne kan bli en liten undergrunnsfavoritt på de mest rocka kneipene i byen.

Det er faktisk b-siden her som skaper størst grunn til optimisme for fremtiden. Her sikter Pirate Love mot et bredere nedslagsfelt enn det a-siden bærer bud om. På Special E lar de seg drukne i massive gitarer, og fremstår like mye som elever av britisk shoegaze/støy som Spiritualized og tidlig Ride.

Med disse to låtene har Pirate Love markert seg for fremtiden. At de tar i bruk fjollete artistnavn som Jimmy Benzin og Nikki Nihilist tilgis raskt med minneverdige linjer som "Oslo city cuts like sharpened glass."

File under: lovende.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki

(Guidance Recordings Inc.)

Finner med stil leverer et album av godlyd i jazza klubblandskap för helvetet.

Flere:

Einar Stray - Chiaroscuro
The Orb - Bicycles & Tricycles