cover

Slaapkamers met Slagroom

Sonic Youth

CD (1997) - Sonic Youth Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Pågående og intenst

Andre i SYR-serien, og det første der vokal brukes.

Slaapkamers Met Slagrom, gruppens andre utgivelse på Sonic Youth Records, er en litt mer bråkete plate enn den forrige.

Uttrykket er også denne gang knyttet tett opp til det melodiøse, men er mer preget av støyende gitarer enn fengende melodier. Og det er spesielt det primitive og uferdige aspektet som appellerer. Her er ingenting ferdig komponert: ingen bestemte temaer, ingen planlagt struktur - kun en vilje til å improvisere frem en levende kropp av elektriske og sammenfiltrede gitargrener.

Åpningssporet Slaapkamers Met Slagrom, og det etterfølgende sporet Stil, er begge suggererende og intense. Stil er en tanke mer ustrukturert og uangripelig enn Slaapkamers Met Slagroms mer fokuserte gitarvegger, men begge er absolutt innbydende og tiltalende. På Herinneringen, det siste sporet på det 28 minutter lange mini-albumet, får gitarmassene selskap av Kim Gordons stemme og albumet blir det første i SYR-serien hvor vokal benyttes.comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Fe-mail - Syklubb Fra Hælvete

(TV5)

Elektrisk støy: (u)ønskede variasjoner i strøm og spenning som opptrer sammen med elektriske forsterkere og apparater for signalbehandling.

Flere:

Erlend Ropstad - Hva om det ikke er sånn som du tror at det er
Haust - Powers Of Horror