cover

Hvis Jeg Var Han

Dosertanker

CD-single (2001)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Tungrock

Spor:
Hvis Jeg Var Han
Hvis Jeg Var Han (radiomiks)
Tankestrek (tvindelmiks)
Ugle

Referanser:
DumDum Boys
Seigmen

Vis flere data

Se også:
Men - Dosertanker (2001)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Doserne kommer!

Norsk band med stort potensiale - minner om både Dum Dum Boys og Seigmen.

Det virker ikke som det er mange anstendige band som synger på norsk lenger, men Dosertanker viser at det går an å bruke morsmålet uten å låte som eksempelvis Trang Fødsel eller DDE. Til gjengjeld låner de ganske uhemmet både lyduttrykk og minneverdige tekstlinjer fra Seigmen og Dum Dum Boys.

Hvis Jeg Var Han er en 4-spors singel, hvorav tittelkuttet får vist seg frem i både ordinær utgave og som en radioversjon, uten at forskjellen er påtakelig. Det er en tung men radiovennlig låt, og selv om det sikkert er nevnt før, med klare referanser til Seigmen ca. Total/Metropolis. Den dramatiske vokalen, synthpålegget og vekselbruken mellom ballade og tung rock var kjennetegn også for Tønsberg-bandet. Til tross for et suggererende driv, så klarer den ikke å rive meg helt med. Til det vekker den for mange minner om dårlige studentfester med nevnte Seigmen.

Tankestrek er en raskere og mer rytmisk låt, med et tungt beat som øyeblikkelig lover godt. Dessverre preges den for mye av vokalen og koringen, som minner om Prepple Houmb og Dum Dum Boys. Det gjør også Ugle, som er en hviskende halvakustisk låt, avbrutt av det litt for pompøse referenget.

Dosertanker er et band med tydelig mot og evner, og som sikkert vil skaffe seg et navn etterhvert - la bare oss håpe at de ikke skusler det bort med å resirkulere gamle takter. Anbefaler forøvrig interresserte til å kikke innom deres forseggjorte hjemmeside, som står i stil med denne strøkne singelutgaven.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Prince - One Night Alone ... Live!

(NPG Records)

Prince har aldri vært i bedre konsertform enn på One Night Alone-turneen i 2002. Mannens storhet presenteres over hele tre skiver.

Flere:

No Age - Everything In Between
Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.