cover

Ceramik City Chronicles

Jarle Bernhoft

CD (2008) - Universal / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
R'n'B / Soul / Funk

Spor:
On Time
So Many Faces
Streetlights
Sunday
Fly Away
On Individuality
In the Street Where the World Passes Me By
Prayer to a Landlord
Rats & Raccoons
Firm & Deep

Referanser:
John Legend
D'Angelo
Raphael Saadiq
Lauryn Hill
Prince
Stevie Wonder
The Meters
Marvin Gaye

Vis flere data

Se også:
1: Man 2: Band - Jarle Bernhoft (2010)
Solidarity Breaks - Jarle Bernhoft (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sterk heimstaddiktning

Jarle Bernhoft leverer en knall hyllest til Oslo by.

I vinter åpnet Jarle Bernhoft Bø Jazzklubbs vårprogram. Konserten står igjen som en av de beste i min tid i Bø så langt - og her er det på sin plass å skyte inn at Telemarksbygda har mer å by på enn man kanskje er fristet til å tro, mye takket være jazzklubben og Kroa.

På sin turné i januar og februar fikk Jarle Bernhoft vist hva han er god for som soloartist - og det viste seg at han er en mann som gir begrepet multitasking en helt ny betydning. Makan til trivelig opplegg! Etter å ha blitt fra meg av begeistring grunnet multiinstrumentalistens liveopptreden, er det grunn til å være i tvil om hvorvidt han greier seg like godt på plate som live. Men jøye meg, dette er jo fabelaktig.

Ceramik City Chronicles er Jarle Bernhofts debutplate som soloartist. Det er lenge siden han først gjorde seg bemerket i norsk musikkmiljø, men de fleste husker ham vel kanskje best som vokalist i rockebandet Span. Han har dessuten samarbeidet med Susanne Sundfør, Friko, Shining, Siri Gjære, Dadafon og Hanne Hukkelberg, for å nevne noen.

Bernhoft trakterer en hel hævv med instrumenter på egenhånd, og i tillegg samarbeider han med en fin samling dyktige musikere (blant andre Anders Engen på slagverk, Audun Erlien på bass og David Wallumrød på tangenter). Sammen lager denne gjengen funkinspirert soul som det virkelig svinger av.

Dette kan på sett og vis sies å være et konseptalbum, i den forstand at plata handler om hans ambivalente forhold til Oslo by. Jarle Bernhoft er opprinnelig fra Nittedal, men har bodd i Oslo i mange år. På én side er plata en hyllest til hovedstaden og dens mangfold, mens på en annen side påpeker Bernhoft byens skjørhet og dens søken etter egen identitet.

Alle låtene er skrevet av Bernhoft selv, og selv om man ikke kan unngå å la seg imponere av både låtskrivinga og det faktum at mannen er et helt band i seg selv, er det først og fremst inntrykket av stemmen hans jeg sitter igjen med etter å ha hørt på plata. Både på Street Lights og In the Street Where the World Passes Me By, synger han på en slik måte at det er lett å tenke på storheter som James Brown, Prince og D'Angelo (skjønt med litt mildere tekster) i et lydunivers som forener pop, soul, r'n'b og gospel med en formidabel stemmeprakt. On Individuality, med kun Bernhoft på vokal og tangenter, gjør seg særlig bemerket med sitt sarte og nakne lydbilde.

Helhetlig sett er Bernhofts solodebut mer enn godkjent, men samtidig er det ikke til å komme utenom at han som plateartist mister litt av sjarmen og drivet han formidler som liveartist. Ceramik City Chronicles blir i sin helhet for gjentagende og likelydende. Likevel - når jeg spiller denne plata går det opp for meg hvor glad jeg er for at jeg ikke har naboer i umiddelbar nærhet.

Det sier også litt.

comments powered by Disqus

 ROAR
2011-02-03kult

en herlig stemme, en groove som ingen norske artister er i nærheten av. Han burde være en verdensstjerne allerede, men det kommer...
STRÅLENDE!!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Ekstranummer #68: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, del 12

Syttiåras mange nostalgiske strømninger, sentimentale mimring, savn etter 'enklere tider' og dragningen mot primitivitet og 'ekthet' i form av basale livsstiler, fant sitt mikrokosmos i nyskapningen kjellerstue, også kjent som peisestua

Podium

Hovedsiden / Siste:

Ekstra Vokalist søkes...
14.10.16 - 22:13

Bassist søker band/musikere ...
04.10.16 - 20:18

Deadeye Navigator søker voka...
05.09.16 - 18:58

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo