cover

Talkie Walkie

Air

CD (2004) - Source / Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Pop / Chillout / Cinematisk / Elektronika

Spor:
Venus
Cherry Blossom Girl
Run
Universal Traveler
Mike Mills
Surfing On A Rocket
Another Day
Alpha Beta Gaga
Biological
Alone In Kyoto

Referanser:
Kraftwerk
Télépopmusik
Universal Funk
Röyksopp

Vis flere data

Se også:
Premiers Symptomes - Air (1999)
The Virgin Suicides [Soundtrack] - Air (2000)
10000 Hz Legend - Air (2001)
Love 2 - Air (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Ceci n'est pas une pipe

Plateselskapet skal ha det til at Air har levert en blåkopi av Moon Safari med sitt nye album. Det er jug!

Det har gått tre år siden jorden sist fikk besøk av Air med 10.000 Hz Legend. Den gang var forventningene skyhøye og det var mange cafégjengere som lot seg friste til innkjøp med forhåpning om å få en ny dose Moon Safari. Air innfridde aldri forventningene, og selv om det ikke var de manglende referansene til forgjengeren som skuffet undertegnede, så var det likevel forlokkende å motta Talkie Walkie med lovnader om at duoen var tilbake i Moon Safari-landskapet.

Talkie Walkie åpner korrekt nok med et knippe låter som ligger nært opptil de fløyelsmyke melodiene på Moon Safari. Venus og første singel Cherry Blossom Girl har mange av de kvalitetene som gjorde Air til et husholdningsnavn mot slutten av 90-tallet. Men å påstå at chevren er tilbake i manesjen med et album som er i nærheten av kvalitetene til Moon Safari, det får stå på plateselskapets regning. Denne nyskapningen byr tidvis på hyggelige øyeblikk, men mangler slagkraften Moon Safari serverte i form av popperlene All I Need, Kelly, Watch The Stars, You Make It Easy og Sexy Boy.

Den mest åpenbare likheten mellom de to utgivelsene finner jeg i at begge representerer et helhetlig uttrykk. Der 10.000 Hz Legend strevde i flere retninger, byr Talkie Walkie på en homogen lytteropplevelse uten overraskelser underveis. Lydbildet er snilt og domineres av tangenter og gitar som tidvis suppleres med elektronikk og vokal. Gutta står selv for mesteparten av vokalen, som i seg selv er et steg bort fra tidligere utgivelser hvor Beth Hirsch og Beck har vært markante bidragsytere bak mikrofonen. Det grelleste eksemplet på froskenes vokalpresentasjoner kan bevitnes på den irriterende Surfing On A Rocket.

Det er Nigel Godrich som har sittet bak produsentspakene denne gangen. Tatt i betraktning at produsent-CVen til Godrich inkluderer Radiohead, Beck og Travis skulle man tro at mannen ville sette sitt stempel på utgivelsen, men mine ører greier ikke å fange opp noe i lydbildet som tyder på at baguettene har hatt besøk i studio. Talkie Walkie er og blir erketypisk Air, med de fordeler og ulemper som det medfører. Ja visst, albumet er krydret med søte popmelodier fra start til mål. Men tror du det serveres noe nytt underveis? Ikke en sjanse i havet. Avslutningen byr på reneste Kraftwerk-hommagen i form av Biological og den melankolske Alone In Kyoto. Hyggelig nok, men jeg hører heller på den originale bratwürsten fra '77.

De som har ventet på Moon Safari II siden 1998 har endelig fått sin etterlengtede oppfølger, og er nok strålende fornøyd med låter som Venus, Universal Traveler og Cherry Blossom Girl. Vi som hadde forhåpninger om at Air skulle videreføre de franske fargenes ære i malstrømmen fra 90-tallet, må nok gå i oss selv og til slutt innse at gåsehuden fra All I Need ikke lar seg gjenskape.

comments powered by Disqus

 Jokek
2004-02-25Enig

Talkie Walike er langt fra noe Moon Safari. Satt egentlig og lurte på om dette er samme bandet som trollbant meg med All I Need for en tid tilbake. Plata er verdt pengene, men Air vil for meg alltid være Moon Safari.

neitakk
2004-09-17Min mening

Jeg mener det blir helt feil å sammenligne dette med tidligere utgivelser fra Air. Hvert album må sees på med egne øyner. Jeg likte også Moon Safari, men ble enda mer begeistret for 10 000 Hz Legends. 10 000... byr på mange godbiter og viser et mer modent band. Da de fikk kritikk for dette, ble de nærmest tvungne til å gi ut et Moon Safari II. Den siste plata har sin egen sjarm og holder mål. Men vi må glemme fortiden og tenke framover. Det er smak og behag. Noen liker Moon Safari mens noen liker 10 000 Hz Legends. Andre igjen liker begge albumene. Vi kan ikke ødelegge selvtillitten til Air som band, bare fordi de ikke produserer like album. Ville ikke musikkverden vært kjedelig hvis alle laget den samme musikken? Det er bare å innse at Air har modnet, og at dere som liker Moon Zafari er enklere i smaken enn andre.

Med Vennlig hilsen Neitakk som har base på www.musikksmaken.com

2008-08-16Air

Helt klart ikke en like god plate som Moon Safari. Ble, som sikkert mange andre, skuffet da jeg kjøpte det. Albumet har mange anonyme, platte låter som jeg oppfatter som et litt hjelpeløst forsøk på å gjenskape låter som Sexy Boy, Kelly Watch the Stars osv. Enkelte låter er bare greie, og skal jeg trekke fra en, må det bli Alpha Beta Gaga. Makan til lystig låt skal du lete lenge etter. Den gir meg assosiasjoner til dverger i klær med sterke farger som vandrer langs en landevei med Disney-smil av en annen verden. Og det er jo...positivt?

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo