cover

Think Tank

Blur

CD (2003) - Parlophone / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Britpop / Elektronika / Dub

Spor:
Ambulance
Out Of Time
Crazy Beat
Good Song
On The Way To The Club
Brothers And Sisters
Caravan
We've Got A File On You
Moroccan Peoples Revolutionarys Bowls Club
Sweet Song
Jets
Gene By Gene
Battery In Your Leg

Referanser:
The Kinks
Radiohead
Gorillaz
William Orbit
Syd Barrett

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Stink Tank

Jeg er ikke sikker på om dette egentlig er et album.

Jeg er ikke sikker på om dette egentlig er et album.

Blur påstår at det er det. Blur påstår egentlig ganske mye rart. Blant annet påstår de at "Crazy Beat", "Good song" og "Sweet song" er låttitler.

Jeg er ikke så sikker på det.

Blur påstår også at dette er et resultat av ansikter dryppende av kreativitetens smerte og sved. At det ikke hadde vært mulig å lage denne plata uten å dra helt til Marokko.

Jeg er ikke så sikker på det.

Damon Albarn påstår at selv om Graham Coxon har forlatt bandet, så har det lite å si for gruppa som helhet.

Jeg er ikke så sikker på det.

Det jeg derimot er sikker på, er at "Think tank" høres ut som om det den tydeligvis prøver å være. En oppsamling av lommerusk, skrivebordsnoveller og skomakerpoesi av en annen klasse. Det er en bunke med låter, plassert i en tydelig lite motivert rekkefølge, på et album som ikke burde vært gitt ut andre steder enn i Marrakesh. Der hadde ingen kjøpt det, og så hadde Blur vært ferdige.

Det er jeg sikker på.

Jeg er også sikker på at det er elementer som både er søte og sjarmerende, både som b-spor og som en billig EP gitt ut som støtteplate for trengende ex-britpopere på sosialtrygd. "Sweet song" er for eksempel ganske søt. "Ambulance" er en fin Radiohead-aktig humørsvinger. "We got a file on you" er ganske artig. "Crazy beat" er bare fæl.

Noen bør betale dama til Damon Albarn for å dumpe ham, slik at vi kan få en klassiker som "13" en gang til. Han ble tydeligvis ikke spesielt inspirert av å miste gitaristen sin.

Dersom noen vurderer å bruke 150 kroner på denne plata, kan de sette inn pengene på min konto og ringe meg. Så skal jeg synge hele "Think Tank" til dem over telefonen. Jeg skal til og med nynne litt på "Tender" og "Beetlebum" som bonus.

Stink Tank, tror jeg vi heller sier. 

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 3/10

pstereo logo

comments powered by Disqus

 Verdens aller største Blur fan
2004-03-16Blur er best for alltid!

En veldig bra plateanmeldelse, vil jeg si. Jeg er absolutt helt enig:) Think Tank fortsetter bare å bli bedre og bedre for hver gang jeg hører på det.

Anne L M
2004-03-20Blur stiger mot nye høyder med Think tank

En anmeldelse som greier å sette ord på akkurat det jeg føler når jeg hører plata... en plate som bare stiger mer og mer mot en gullfarga himmel for hver gang jeg hører den. Om 100 år, når MTV har en gjennomgang av "the best of 21. century", bør Blurs plate Think Tank være en plate som kommer høyt på lista.

Eirik
2004-07-06Think Tank er strålende

Helt enig med anmelderen. Dette er en plate som sitter som den skal. Den blir bedre etter flere gjennomhøringer og er meget god og fengende. Jeg elsker den. Den har fått altfor dårlige kritikker tidligere. Think tank er moderne musikk. De er knallgode.

Silje
2006-04-26Grei nok...

...er det jeg kan si om denne skiva. Jeg liker stemmen, og det er et par bra låter her, som Brothers and sisters, Caravan og Moroccan revolution. Det som jeg biter meg merke i ved mange av de andre låtene, er at de er veldig tomme og ofte gjentakne, og On the way to the club og Jets er kjedelige. Saksofonsoloen på sistnevnte er nydelig, bare synd Blur har greid å gruse kompet. Crazy beat vakte avsky hos meg fra første stund, og We've got a file on you er åser og land bedre. Tror at hvis jeg skaffer meg gitar, skal jeg lage en egen miks av albumet og legge til noen lyder her og der. Trist at koksånd har forlatt bandet.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo