cover

End of the Holiday

Chava Alberstein

CD (2003) - Rounder / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
World / Pop

Stiler:
Folk / Klezmer

Spor:
End of the Holiday
Real Estate
Vera From Bucharest
Black Video
Shadow
Psalms
Empty Synagogue
Boiling Water
Friday Night
Dying Creek
Fellini In New York

Referanser:
Klezmatics
Joan Baez
Leonard Cohen
Pete Seeger

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Fly with doves, not hawks!

De fleste av midt-østens fredsduer er for lengst skutt, men Chava Alberstein leverer fortsatt fredsbudskapet gjennom sin vakre musikk!

Chava Alberstein er en av Israels største artister med over 50 album-utgivelser på hjemmemarkedet. Etter å ha spilt inn de siste par platene i utlandet, har nå Chava vendt tilbake til hjembyen Tel Aviv for å spille inn End of the Holiday. 56-åringen har en status som Israels Joan Baez eller Leonard Cohen - en slags samvittighetens røst fra landets politiske venstreside.

Tidligere internasjonale utgivelser som Crazy Flower, The Well (utgitt sammen med The Klezmatics), Yiddish Songs og Foreign Letters har hatt tekster på engelsk og yiddish (Chava utvandret i barndommen fra Polen), men denne gangen er tekstene på hebraisk. De er skrevet av hennes ektemann, filmmakeren Nadav Nevitan. Dette forklarer kanskje emner som Fellini In New York, platas stemningsfulle og avdempede avslutningsspor. Ellers skildrer (de ikke-religiøse) tekstene (som er oversatt til engelsk inni heftet) små hendelser i Tel Avivs dagligliv med humør (ikke direkte humor) og mer indirekte håpløsheten i dagens politiske situasjon.

Jøder og arabere er begge semittiske folk og det finnes likheter også i folkemusikken. Chava Albersteins musikk låter knapt nok fremmedartet, hadde du byttet ut språket så kunne dette like gjerne vært en folk-rock utgivelse fra det europeiske kontinentet. Som dere vet har jødene hatt sitt bosted rundt i Europa og musikken deres har hatt utveksling med lokal folkemusikk opp gjennom århundrene.

Sporene på End of the Holiday er sparsomt arrangert, noen ganger bare med akustisk gitar, bass, trommer og Chavas vakre stemme (klarinetter og trekkspill dukker opp sporadisk som lydmessig krydder).

Ikke overraskende regnes hun som Israels kanskje beste sangerinne og det er en nytelse å slappe av sammen med denne plata i sene kvelds- eller nattimer. Enten du er en fan av folk-rock eller verdensmusikk, er det verdt å gjøre seg kjent med denne artisten.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo