cover

Yesterday Is No Tomorrow

Stalkers

CD (2007) - One Little Indian / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Glam / Punk

Spor:
Yesterday Is No Tomorrow
Sun's Coming Up
Circus Baby
I'm Watching You
Let's Get It Together
Feeling Alright
I Couldn't Wait to Get Home
How Can I Live Today
Blame Game
Silver Blood
Out in the Rain

Referanser:
Ramones
New York Dolls
Johnny Thunders & the Heartbreakers
The Strokes
The Libertines
Backstreet Girls

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Hypen ble for stor

Det har blitt litt for mye fyllmasse på debuten til det hypa bandet fra Brooklyn, og forventningene blir ikke innfridd.

Det oser New York og atter New York fra The Stalkers' debut. Disse unge karene holdt sin første konsert i 2003 som support for TV Smith fra det gamle og glimrende punkbandet The Adverts (med storhetstid på slutten av 70-tallet). Brooklyn-bandet har langt fra musikalske referansepunkter til den britiske punken, men derimot til punk fra sitt eget hjemland. Dette bør i seg selv være et godt utganspunkt.

Singelkuttet Yesterday Is No Tomorrow er en typisk starter. Drivende og med allsangsrefreng, en god kvalitetslåt der forventningene til resten skrus opp. Det er også musikalske spor fra tidlig 60-årene, på neste spor Suns Coming Up høres avslutningen ut som en rocka utgave av Beach Boys.

Enkelte ganger er det mulig å sammenligne Stalkers som de smårampete fetterne til The Strokes, men der Strokes har assosiasjoner til Televisions originalitet, så er det rett og slett bare rett fram rock med Stalkers. Dette kun like gjerne vært en skive som kom ut for omtrent 30 år siden. Intet nytt og revolusjonerende med andre ord.

I'm Watching You kunne ha fått plass på Johnny Thunders sitt album So Alone med sine akustiske gitar og såre vokal. Men der Thunders' musikk ble preget av at han var både junkie og en kultperson, så mangler The Stalkers dette.

Det definitive høydepunktet er Let's Get It Together som også tidligere er gitt ut på singel. Her er det høy partyfaktor og et godt catcy refreng. Denne låten sitter sikkert og er avgjort en vinner.

Bandet er flinke til å spille og Andy Animal gir full gass med sin hese stemme, men det blir fort masende. Dette rett og slett på grunn av manglende kvaliteter. Men sant skal sies, manglende kvalitet erstattes her med en rå vilje til å få budskapet ut og frem, og kvalitet isolert sett har ikke noe med den opplevelsen man får. Hvem sier at Bob Dylan synger rent og vakkert?

Dessverre så innfrir ikke Yesterday Is No Tomorrow til mine forventninger som har vært relativt store, etter mange oppslag i britisk musikkpresse, samt gode låter som ble gitt ut før langspilleren var klar. Men dette er et album som aldri tar helt av, flere av låtene blir intetsigende og man håper at neste spor blir et høydepunkt. Dessverre så er det altfor få av dem. Det blir veldig mye likt og etter å ha hørt albumet noen ganger, så er jeg redd for at det kan ta fryktelig lang tid før jeg tar den fram igjen.

Anmeldelsen har fått en vinkling basert på de forventningene som jeg hadde på forhånd. Derfor har den kanskje blitt noe negativ. Det er mange band som spiller samme genre og konkurransen er tøff. Dette er allikevel et helt greit album, men ikke noe mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motif - Expansion

(Aim)

De unge nordiske jazz-kometene i Motif er på vei inn i stratosfæren med lysets hastighet, og de kan slå ned et sted i nærheten av deg.

Flere:

Frank Sinatra - The Christmas Collection
A Silver Mt. Zion - Horses in the Sky