cover

Silver Tongued Sisyphus

Cloudland Canyon

CD-EP (2007) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sisyphus' hevn

Musikken til Cloudland Canyon bærer etterpåklokskapens preg.

Noen ruller steinblokker opp bratte fjellsider som straff, Cloudland Canyon gjør det mer på pur faenskap! Den transatlantiske duoen Cloudland Canyon består av Kip Uhlhorn (Hamburg) og Simon Wejan (Brooklyn) og gjorde seg i 2006 bemerket med Requiens Der Natur: 2002-2004 på Tee Pee.

Denne lille utgivelsen er ment som en forsmak på et Kranky-album som kommer ut i 2008. De to sporene Dambala og Silver Tongued Sisyphus varer tilsammen i nesten 24 minutter og bærer preg av nøye rekonstruert München-krautrock cirka 1970. Dette er ekspedisjoner langt inn i det ukjente Bavaria der malariafeber farger alle persepsjoner og får den seige lyden til å dryppe langsomt ned fra regnskogbladene og ned i en mørk underverden. Tangentinstrumenter og gitar blandes tykt sammen i den leiraktige grunnen og gjør sammen med sykdom og utmattelse det umulig å fortsette ferden framover. Simpelthen så strander ekspedisjonen i et gammelt lydunivers stadig flere har forsøkt å rekonstruere de siste 20 årene, med vekslende hell. Utgivelser med pseudo-krautaktige navn som Cozmic Corridors og Golem på 90-tallet av musikere fra kretsen rundt Acid Mothers Temple ble tatt for å være ekte vare av mang en selverklært krautrock-ekspert den gang.

Cloudland Canyon låter forskjellig fra disse, men kunne sikkert ha lurt like mange, om DET hadde vært hensikten.
Musikken til Cloudland Canyon bærer etterpåklokskapens preg, i likhet med dyktige nåtidige rekonstruksjoner av stilren soul og funk – det blir simpelthen FOR riktig til å være autentisk. Dette er mektige saker, men litt hendelsesfattig og en tanke for monotont for å oppnå fullt treff, om du ikke er stor fan av Steve Reich, da!

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Samara Lubelski - The Fleeting Skies

(The Social Registry)

En makeløs ode til naturen, som bergtar og forvirrer.

Flere:

The Orb - Bicycles & Tricycles
Ben Weaver - Hollerin' At a Woodpecker