cover

Is This It

The Strokes

CD (2001) - RCA / BMG

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Punk / Garasjerock

Spor:
Is This It
The Modern Age
Soma
Barely Legal
Someday
Alone, Together
Last Nite
Hard To Explain
New York City Cops
Trying Your Luck
Take It Or Leave It

Referanser:
The Velvet Underground
Black Rebel Motorcycle Club
Television
The Fall
The White Stripes
And You Will Know Us By the Trail of Dead
The Stooges
Spoon
Clinic

Vis flere data

Se også:
Room On Fire - The Strokes (2003)
Room On Fire - The Strokes (2003)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Ny rock fra New York City.

En eksplosjon av lyst, vitalitet og ungdommelig pågangsmot.

Endelig var det gøy med rock igjen. Visst har vi blitt servert musikalske delikatesser fra band som And You Will Know Us By The Trail of Dead, At the Drive-In og The White Stripes den siste tiden, men dette var kun et forvarsel. Disse bandene var sekteriske bevis for at rocken igjen hadde fått satt fokus riktig etter å ha blitt bortrøvet av storkapitalen i etterdønningene etter Nirvana.

The Strokes går mye lengre enn disse heltene fordi de forener mor, far og barn om den samme musikken. Det er ingenting revolusjonerende eller nytt med dette. Det er kun bass, et par gitarer, trommer og vokal. Det er heller ikke instrumentering eller nye riff det alltid er snakk om! Bandet har en glød og en energi som smitter av seg, samtidig som de er lett tilgjengelige og rytmisk eksalterende i sin rett frem eksplosjon av lyst, vitalitet og ungdommelig pågangsmot.

De er bandet som kan omvende en oppvoksende generasjon av hiphopere og trancedansende ungdom til rocken. Det er noe romantisk, handlingsmettet i bandets betydningsløse men likevel betydningsfulle uttrykk for lyst, hat og ungdommelig oppgjør med foreldregenerasjonens regler for moral og etikk og etiquette. I likhet med mange av de klassiske rockebandene betyr det nesten; men bare nesten... mer hvordan ordene klinger i munnen enn det de uttrykker.

Bandet blander vilt fra rockehistoriens aller øverste hylle. Her er Velvet Underground, Richard Hell & The Voidoids, Television, The Stooges og The Jam om hverandre med snedig presisjon. Låtene preges av kompromissløst attack, potent driv, oppfinnsomme temposkifter og musikalske brytninger, men er samtidig befriende enkle og direkte.

Vokalfraseringen er forførende spent av overstyrt vokalkraft og smarte gitarriff. Anklag dem gjerne for å være ufullendte og uferdige. De har kanskje ikke ennå utnyttet sitt potensiale fullt og helt (det skal bare mangle, de er ikke mer enn i sine tidlige tyveår!) Musikken må eventuelt være fort glemt, skjønt det tror jeg heller ikke. De tar likevel innersvingen på deg gjennom raffinert kulhet og de feteste riffene på denne siden av...

New Yorkerne er øyeblikkets musikalske konger. The Strokes er lyden av 2001 og det er ingen ting du kan gjøre fra eller til. Pell deg bare bort til din lokale platepusher og få skiva først som sist.

PS: Denne musikken skal ikke lastes ned fra nettet!

comments powered by Disqus

 Euphoria
2002-05-07Skuffende...

Hmm.. Hva skal jeg si? Min mening er at dette er et eksempel på hvordan band kan bli kraftig hypet opp uten at det egentlig er så fantastisk bra. Jeg hadde kanskje for store forventninger?!

Jeg har hørt igjennom dette albumet mange ganger, men klarer allikevel ikke å få en følelse av musikken. Det er rett og slett litt for kjedelig.

Rytmen er den samme igjennom hele skiva, og vokalisten synger monotont. Sangene virker merkelig like.

Last Nite er kanskje den sangen som peker seg mest ut fra dette albumet. Musikken høres uferdig ut. Dette kunne blitt bra hvis man kunne utviklet sangene ytterligere.
The Strokes har blitt kritikkerrost fra alle bauger og kanter, men jeg kan ikke helt forstå hva som er så stort med dette. Det er latterlig enkel musikk, og det er vel det som er meningen, men det holder bare ikke. Jeg forstår hva gruppa har ment med musikken, men for meg funker det ikke. Rockesjangeren har så uendelig mye bedre musikk å by på enn dette.

Cabelle
2002-05-07Til

Jeg synes Strokes-skiva var fin jeg...
Kan du gi noen eksempler på hvilke skiver i rocksjangeren som er så uendelig mye bedre en denne?
Venter i spenning.

Euphoria
2002-05-08Tilbakemelding til Cabelle

Dette er naturlig nok ikke et forum, men jeg vil allikevel gi respons på innlegget til Cabelle, og siden e-mail adressen ikke fungerer så...
Artig å få repons på innlegget. Det var jeg egentlig klar over at jeg kom til å få siden The Strokes etter min mening er hypet opp så mye som det har blitt og mange mener musikken er mye bedre enn jeg synes.
Interessant å diskutere musikk, men smaken er som kjent som baken.. den er delt..

Joda, skiva er fin den, det nekter jeg ikke på.. hadde det bare ikke vært for at den er så kjedelig og ensformig.
Jeg kan ikke finne de store høydepunktene.
Jeg vil si at grupper som Velvet Underground for eksempel har mestret denne stilen mye bedre enn The Strokes har gjort.
Når det gjelder ROCK i seg selv som er bedre, så kan jeg også nevne legender som Nirvana og Soundgarden. Men dette blir nok en litt annen type rock, en mer alternativ stil og grunge. Jeg kunne nevnt så mye mer, send meg en mail så kan vi ta en diskusjon rundt temaet..

Nå ser det ut til at rocken begynner å bli populær igjen, og det er mange
grupper som satser på det helt elementære innen sjangeren. Det er vel derfor The Strokes har blitt så populære, fordi de gjør det så enkelt, og stripper musikken helt.
Men det gir meg allikevel ikke den helt store lytteropplevelsen. Låtene er altfor anonyme.

Jeepo
2002-10-21Rock

Hvis man ser på hvor enkelt musikken er teknisk er det fantastisk hvor meget The Strokes formår at skabe. De hvivler de gode gamle rockrytmer op igen men med en ny fornyet kraft. De har det hele og jeg håber de for alt den succes de fortjener.

Thomas Solaa
2003-10-14Heilt Enig

''Is this it'' er utvilsomt en av rockens beste skiver de siste 20 åra.
Noe så bra har jeg ikke hørt siden Jimi Hendrix og The Rolling Stones! Gleder meg til ''Room on fire'' kommer ut i oktober 2003.
Rock'n'roll!!!

Fran
2005-03-237er

dette er absolutt et av de aller viktigste rockealbumene de siste åra. Kanskje det viktigste siden Nevermind med Nirvana, eller OK Computer med Radiohead. Dette er en klassiker, og hvis Groove-skribentene noen gang skal bruke 7'ern er dette plata å gjøre det på! Men det er jo selvsagt opp til hver enkelt anmelder!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo