cover

Hjärndöd Kärlek

Lillasyster

CD (2010) - MBN / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Metal / Nu metal

Spor:
Warbuddies
Kräkas
Jag Är Här Nu
Hårdrock
Barn Utan Ben
Rad Efter Rad
Nu Har Jag Fått Nog
Andreas
My & Johannes
Tid För En Idiot
Umbrella
Berätta Det För Lina
Nu Har Jag Fått Nog [10]
Jag Är Här Nu [Höstedit]

Referanser:
Linkin Park
Creed
Nickelback
LOK

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Partysvensker; go home

Samler fra disse svenskene. Problemet er at det som er 'best of' ikke er bra nok.

Lillasyster er bandet som ble dannet etter at LOK takket for seg i 2002. Noe comeback for dette nokså populære bandet blir det nok aldri, og da får man heller ta til takke med lillesøsteren.

Martin Westerstrand står også i front for dette bandet som anser seg selv som "Norgesvenner", hva nå enn det måtte bety. Bandet har tidligere gitt ut to album Hjärndöd Musik För En Hjärndöd Generation (2007) og Det Här Är Inte Musik, Det Här Är Kärlek (2009). Dette som her presenteres er ikke noe nytt, men heller en samling av låter fra disse to. Dermed har du nok fått dette med deg dersom du allerede er fan. I motsatt fall er ikke dette noe å bruke lommepengene på.

Oppsettet er det sammen som Westerstrand brukte i LOK: Tunge gitarer og sang på morsmålet, men uten like stor brodd som det LOK hadde på sitt beste. Et godt eksempel på det er låta Hårdrock. Den høres mest ut som et bidrag til Melodi Grand Prix Junior og blir rett og slett totalt uinteressant.

Tidvis minner Martin Westerstrand meg mest om en krysning mellom Chad Kroeger og Scott Stapp. Ufint med andre ord. Da jeg første gang hørte Jag Är Här Nu fikk jeg en plutselig følelse av at jeg hørte på en blanding av Nickelback og Creed, noe som gjorde meg motvillig til faktisk å høre på resten av skiva. Det låter bare begredelig. Når vi vet hva LOK stod for, er det trist at han nå har gått mer mot en safe form for radiovennlig amerikansk rock. Nok et trist eksempel på denne skiva er Nu Har Jag Fått Nog. Særlig er den akustiske versjonen noe av det tristeste som har kommet fra broderlandet i øst. Den første versjonen har med sitt radioskreddersydde refreng og emo-kvinnelige bakgrunnsvokal ødelagt mye av inntrykket mitt om nevnte Martin Westerstrand.

Alt som her presenteres av Lillasyster er altså låter som har vært på de to foregående albumene de har gitt ut. Dermed kan vel dette presenteres som en "Best of". Problemet for Lillasyster blir at det som er best of ikke er bra nok. Hvorfor de gir ut et slik album etter bare to utgivelser tyder også på at de kan slite litt med kreativiteten og skaperevnen. Selv om svenskene til tider levere varene (Berätta Det För Lina, Tid För En Idiot) holder ikke denne utgivelsen i det hele tatt mål.

Det kan nevnes at også Lillasyster har covret Umbrella av Rihanna. Det ser ut til å være den store coverfavoritten til en rekke band, fra The Baseballs til Manic Street Preachers. Lillesyster vil ikke være noe dårligere. Og er faktisk den som funker best her. Men det er ikke nok til å kjøpe plata. På langt nær. Skal du ha en litt tyngre versjon av Rihannas slager, foreslår jeg heller versjonen til Bare Egil Band.

Så trenger vi virkelig en samler spesialsydd for det norske markedet? Svaret er enkelt og greit nei. Gi meg heller det LOK stod for, hvor du kan høre Martin Westerstrand fra hans beste side. Dette blir rett og slett for pinglete og uten den lekenheten og humøret som LOK stod for.

Jeg for min del trenger ikke flere partysvensker, takk.

comments powered by Disqus

 jonas
2010-03-12irrelevant anmeldelse

Anders, tror i grunn at de fleste av oss vet å holde oss langt unna denne skive uten unødvendig eksplisitt grunnlag. Fint om du holder deg til litt mere relevante utgivelser.

Jeg for min del trenger ikke flere overflødige anmeldelser.

2010-03-15hva er relevant?

Jonas, fint om du sender oss en oversikt over hva du mener er relavante utgivelser, slik at vi kan holde oss til den framover. Vi i Groove er tross alt her kun for deg.

Jonas
2010-03-18irrelevant anmeldelse

Thomas, takker for tilliten, men jeg forsikrer deg at dere har langt bedre forutsetninger for å vurdere relevans enn jeg har. Reserverer imidlertid retten til å påpeke tilfeller hvor jeg mener dere har gått dere ville. Mener at såpass må dere tåle.

Bjarne
2010-03-19Nå er du på groove

Her har aldri noen, noensinne gått seg ville. Man heter jo guiden..
....og er hovedstaden framleis Oslo??.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo