cover

With Ghost

Damon & Naomi

CD (2000) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Drømmepop / Slowcore / Indiepop / Psykedelia

Spor:
The Mirror Phase
The New World
Judah and the Maccabees
Blue Moon
The Great Wall
I Dreamed of the Caucasus
Don't Forget
Tanka
Eulogy to Lenny Bruce

Referanser:
Galaxie 500
Idaho
Yo La Tengo
Mazzy Star

Vis flere data

Se også:
Song to the Siren: Damon and Naomi on tour with Kurihara - Damon & Naomi (2002)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Drømmer og spøkelser.

Et meget vellykket samarbeid mellom amerikanske Damon & Naomi, og japanske Ghost.

With Ghost er ikke bare tittelen på denne, men også en indikasjon på et samarbeid mellom Massachusetts-duoen Damon & Naomi og japanske Ghost. Om sistnevnte har jeg liten bakgrunnsinformasjon, annet enn at de er et etablert psykedeliaband med mange lovpriste utgivelser bak seg. Damon Krukowski og Naomi Yang bør derimot være kjent fra det psykedeliske folk/pop-ensemblet Galaxie 500, et band som fortsatt lever sterkt i bevisstheten hos undertegnede.

Samarbeidet mellom disse naturens barn har bært særdeles gode frukter, og resultatet er den beste post-Galaxie platen så langt. Det har blitt en melodiøs, langsom popplate med drømmende overtoner. Vokalvekslingen mellom det mørke og lyse gjenspeiler musikken, og som coveret viser en trevegg som ligger halvt i skygge og halvt i sollys, er dette en utgivelse som hyller begge deler like mye.

Coverlåtene av Tim Hardins Eulogy to Lenny Bruce og Alex Chiltons Blue Moon (fra det mørke mesterverket til Big Star, Third/Sister Lovers, 1975) behandles begge med nødvendig respekt og glir naturlig inn i resten av låtmaterialet som en del av deres eget.

I Frankrike er det et begrep som heter une nuit blanche - en hvit natt, det vil si en søvnløs natt. Det kan virke som platen er innspilt etter en lengre tids nuit blanche og den fungerer også godt til en slik.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Master & Everyone

(Domino)

Fra hjertet - til hjertet: På en drøy halvtime gir Will Oldham oss en evigvarende plate.

Flere:

Humanoid - Sessions 84-88
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below