cover

Keep Movin' - Keep Dreamin'

Egil Olsen

CD (2011) - iknowwhatyoudidlastrecords / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Singer/songwriter / Vise

Spor:
Keep Movin
In the Middle of Norway
Fangirl
One Man Show
She And Him (And I)
Do It Yourself
It's beginning to smell like summer
Holy Cow
Location Location Location
Learn to laugh
Turn To Air
Keep Dreamin

Referanser:
Eels
Uncle's Institution

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Enestående og stillestående

Hans tredje soloalbum skiller seg lite fra de forrige, og har en rekke fine viser i Eels-tradisjonen.

Egil Olsen fra Ørsta har alltid gått sine egne veier, og blitt så respektert for sin musikk at han i fjor ble hyllet med en tribute-LP. Hans tredje soloalbum skiller seg lite fra de forrige, og har en rekke fine viser i Eels-tradisjonen. Tekstene er gode og ofte selvbiografiske, men han kunne godt variert sitt musikalske uttrykk mer.

Keep Movin – Keep Dreamin er inspirert av et langt opphold i solrike California og handler om å lete og alltid være i bevegelse. Egil Olsen (eks Uncle's Institution) har lett og funnet sin egen stil, og ære være ham for det. Men musikken hans blir ofte for stillestående og inspirert av forbildet Eels.

I California møtte han Eels-trommis Butch Norton, som spiller på nesten alle låtene her. Lydbildet er vakkert og preget av strykere og akustiske gitarer, iblant også blåsere, steelgitar og trekkspill. Det kan sammenlignes med Eels-albumet Daisies Of The Galaxy.

Albumet begynner meget bra med to låter som har lekre strykerarrangementer - den smellvakre balladen Keep Movin og den fengende In The Middle Of Norway, der han synger om sitt eget liv. Soundet på sistnevnte er americana med både steelgitar, trekkspill og fløyte. Denne sangen er noe av det beste Olsen har gjort!

To låter til skiller seg positivt ut, nemlig Holy Cow, som har brummende cellotoner, elpiano, xylofon og mørke stemninger, og den fengende Location Location Location, med banjo, mandolin, trekkspill og koring (ved Robert Post og Morten Myklebust).

Men så var det resten av Keep Movin – Keep Dreamin, da, som stort sett er veldig lavmælt og ensformig. Olsen synger innsmigrende med sin lyse stemme, og det enkle lydbildet behager ørene. Det hele blir imidlertid for pent og pyntelig.

Etter å ha hørt samtlige av Egil Olsens utgivelser, savner jeg mer variasjon. OK, han har funnet sin egen singer-songwriter-stil, synger nydelig, skriver vakre melodier og gode tekster. Men heller ikke Keep Movin – Keep Dreamin er det store albumet som jeg venter på at han skal lage.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo