cover

Death, a Skeleton & the Holy Ingredient

Alpine Those Myriads!

Vinyl 7" (2002) - Osito

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Merkverdig duo fra ingenmannsland

(butthumping Susan while grinning those nocturnal 'decay of joy' blues)

Alpine Those Myriads! Det ligger vel i bandnavnet at dette ikke akkurat er P4-musikk. Duoen består av herrene Elijah Noah og Gypus Chelofan, som trolig kommer fra universets innerste kroker. De følger altså ikke de mest nedtråkkede stiene på sin debutsingel.

A-siden Death, a Skeleton & the Holy Ingredient er en gotisk teatralsk vise, der parodisk scenevokal med tyskklingende aksent møter et tungt, dramatisk piano som til slutt ender i et skurrende collage. Den kunne kanskje passet inn i teaterstykket The Black Rider (Tom Waits), men som a-side på en syvtommer blir den noe malplassert i all sin ensomhet.

De to andre sporene her viser at bandet ikke kan skyfles inn i en bestemt bås - og akkurat det lover godt for et eventuelt debutalbum. Feline Jive er nærmere folk-strukturene, riktignok med utradisjonell cabaret-tøtsj, hvor bruken av kassegitar og melodica er mest fremtredende sammen med den glassaktige, barnslige vokalen. Hvis Donovan og Lydia Lunch noensinne lager musikk sammen... Country Poe er hakket mer desperat, en lo-fi folkbluespunklåt med et sykelig preg, som i hvert fall gir meg assosisjoner til freaks som The Legendary Stardust Cowboy og Captain Beefheart. Country Poes hjemmelagde urgalskap er for meg platens høydepunkt på det som enkelte vil kalle en variert singel, og andre vil mene er sprikende.

Alpine Those Myriads! er vanskelige både å anbefale og å avskrive helt, men for den som interessert i noe ganske annerledes er platen verd å sjekke ut. Strøken coverkunst, med håndmalte innleggskort som bærer kryptiske budskap er ytterligere en god grunn til å skaffe seg denne syvtommeren.

comments powered by Disqus

 zyph
2003-07-10Denne..

Vil jeg ha..

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo