cover

Lucky Too

Michael Hall and The Woodpeckers

CD (2002) - Blue Rose / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock / Americana

Spor:
Lucky Too
Wild and True
Sometimes I Wish I’d Never Heard The Rolling Stones
Four In The Morning
A Heart Needs a Home
Sunday Night
My Girl Bill
For the Last Time
Testify
Rub Me, Honey
Autopsy Blues
Constant

Referanser:
The Silos
Rosie Flores
Richard Buckner
Tom Petty
Bob Dylan

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Tannløst

Det høres ikke ut som om dette bandet egentlig mener noe med det de gjør i det hele tatt.

Michael Hall har gitt ut plater i en årrekke. Først med Wild Seeds, senere som soloartist, og i 2000 debuterte hans nye band Michael Hall and The Woodpeckers med Dead By Dinner. På oppfølgeren Lucky Too viser de seg om ikke som en fattigmannsversjon av Neil Young & Crazy Horse, så i alle fall som en tannløs versjon av Tom Petty & The Heartbreakers.

Michael Hall og hans band bedriver en slags amerikansk standardrock. En musikalsk tradisjon som har holdt seg levende siden Dylan gikk elektrisk. Problemet med Lucky Too er bare at det er så middelmådig og kjedelig gjennomført. Låtene er midt på treet og uten snert. Hall er sikkert flaska opp på mye god musikk og riktige inspirasjonskilder. Det at han er fora med godsaker hjelper bare så lite for hva han selv produserer.

Flere stilarter berøres på Lucky Too. Elementer fra country og blues er lett gjenkjennelige, og alle forsøkene er greie gjennomkjøringer. Vokalen er et kapittel for seg selv. Skeive og rare stemmer er i mange tilfeller både sjarmerende og vakre. Veik og uinspirert vokal derimot kan bare ødelegge. Det høres ikke engang ut som om Michael Hall mener det han synger. En gjennomsnittlig pubtrubadur med Creedence-repertoar synger med mer troverdighet enn dette.

Også når tempo og støynivå skal heves blir man kun lei av å høre på dette. Rock'n'roll-forsøket My Girl Bill er hverken god låtskriving eller god framføring. Den underlige Testify har jeg problemer med å forstå at hører hjemme på denne plata i det hele tatt. Sørstatsrockere som forsøker seg på en underlig soul-funk-blues - nei, nei, nei.

Lucky Too feiler i alle forsøk på å tenne noen gnist hos meg. Resultatet blir mer hoderisting enn rockefot. Det finnes et utall band, også i Norge, som gjør dette ti ganger bedre. Først og fremst fordi de har bedre materiale og fordi de formidler følelsene i låtene. Michael Hall And The Woodpeckers er noe av det tammeste jeg har hørt på lenge.

comments powered by Disqus

 

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Ping - Discotheque of Darkness

(Luftwaffel)

Idéene har åpenbart flommet som melk ut av en bristende Dagros! En moderne norsk klassiker?

Flere:

Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki
Weeping Willows - Into the Light