cover

Sending Love Across the Waters

Goldenboy

CD-EP (2002)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poppunk / Powerpop / Skatepunk

Spor:
Ocean Beach
1st Rule of Breaking Up
Left Or Right

Referanser:
Blink-182
Sum 41
Smash Mouth

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Vestkystpunk

Kjedelig tenåringspunk fra Bergen er like ille som kjedelig tenåringspunk fra USA.

Goldenboy fra Bergen vil gjerne være fra California. Musikken tilsier i alle fall det. Amerikansk poppunk light preget av sol, strandliv og lettkledde kropper. I tillegg har de utstyrt seg selv med landets tåpeligste pseudonymer. Hvem kan ta personer som kaller seg pNils og g-moNey seriøst? I studio har de hatt med seg Bjørn Ivar Tysse (ex-Chocolate Overdose), som tidligere har sittet i produsentstolen for Monopot og Bobby Hughes Combination/Experience. De påstår selv at den amerikanske popstjernen Pink er fan. Det høres i og for seg ut som om de prøver å nå noe av det samme tenåringspublikumet også.

Goldenboy er ufarlig punka pop. Amerikanerne spyr ut musikk som dette om dagen. Relativt unge menn med skaterlook og elektriske gitarer. Det blir både for lett og for motstandsløst. Etter tre låter har jeg fått nok for en god stund. Denne type musikk bør fenge umiddelbart og legge igjen en tynn hinne av nynnbart minne på hjernen. Disse gutta mislykkes med både dette og å holde spenningen oppe.

Det er uproblematisk å forstå hva slags band denne gjengen helst vil være. Bare så synd hitpotensialet eller særpreget er såpass lite. Hverken vokalist, låter eller fremføring klarer å heve denne EPen opp fra glemmeboksen nederst i CD-samlinga. Mye må gjøres hvis dersom Goldenboy skal skille seg fra jungelen av nye rockeband her til lands. Å satse på annenrangs MTV-rock er sjelden nok.

comments powered by Disqus

 



Marie
2003-02-25Helt enig!!

"Amerikansk poppunk light preget av sol, strandliv og lettkledde kropper."

Å gud kor herlig det er!!
Vær så snill å la deg forføre litt da...! Slitne utvaskede, nedregnede bergenssjeler trenger å bli varmet litt selvom man ikke akkurat blir brun av det...

goldenboy (det skrives med liten "g" ja...) lager ikke bare catchy poppunk på øverste hylle, de fleste medlemmene i bandet har i tillegg talent på instrumentene de spiller.

Har du noen gang sett dem live? De er som batterier, stille og rolig uten noe særlig funksjon. Før de blir koblet til. For å bruke fagspråket;: Kretsen er da hel og energien sirkulerer. Som bare faen.

For å bruke guttenes egen definisjon av sin egen musikk: "Pop med punkens energi, eller punk med popens melodi."
De er enkle. Men geniale.
Ganske enkelt genialt.

hei
2003-02-26litt enig

Nå er ikke goldenboy verdens aller mest spennende punkpop-band, men det er jo litt usaklig å avvise bandet på bakgrunn av sjangeren de spiller og kallenavnene deres. Burde kanskje fått en annen til å anmelde ep-en? Sending Love Across The Water er en forholdsvis stor forbedring fra den forrige ep-en deres (den første), og det er da noe.

Truls
2003-02-27Hvem

Det jeg reagerer mest ved denne anmeldelsen er Mr. Prangerøds tydelige manglende interesse for og IKKE MINST manglende kunnskap om sjangeren (dette er forøvrig en gjennomgangsmelodi på denne siden...)
Jeg driter vel tynt i om goldenboy- gutta helst ville bodd i California, eller om de har teite tullekallenavn (TULLE!TULLE!TULLE!). Det jeg vil vite når jeg leser en anmeldelse er om musikken holder grei kvalitet i forhold til den stilen/sjangeren man befinner seg i. Heldigvis har jeg hørt skiva selv, og den er mer enn ok. Og enig med Marie: Live er gutta enda bedre. Så dem på Knaus på Samfundet i Trondheim.
Så får Prangerød bare melde seg på i sytemelankoligjengen fra Bergen. Gleder meg til å høre neste EP'en hans.

Mariann
2003-02-27Snakk om sutregjeng

Det første som slår meg når jeg leser responsen her er:oj for en sutregjeng! Snakk om å ikke tåle at andre ikke liker akkurat den samme musikken som en selv! Har selv hørt skiva og den er vikelig langt under middels. Litt patetisk å påstå at siden anmelderen ikke liker plata har han ingen kunnskap om sjangeren. Jeg er helt enig med Prangerød, lurer isteden på om dere er bestevenner med bandet eller er helt sultefora på god musikk slik at denne fattigmannspunken slukes rå!?
Mariann

Trym
2003-02-27Seriøst, Prangerød

Hmm, har du kastet stein i glasshus, Jonas? At du har problemer med å ta band med køddenavn seriøst er strengt tatt noe du burde holdt for deg selv. På den annen side er det kanskje like greit at du slenger ut slike totalt uvedkommende kommentarer i skribleriene dine. Så vet vi at anmeldelsene dine heller ikke kan tas seriøst! Golden Boy kicker bra de!

hei
2003-02-28ikke sutring

neida, jeg er heller ikke spesielt imponert over goldenboy (men den forrige ep-en er mye dårligere, så det går rette veien).

Men skal du kritisere et band, skal du hvertfall vise dem såpass respekt at du ikke baserer anmeldelsen på kallenavnene til bandmedlemmene. Og groove burde gitt plata til en som ikke er så enormt forutinntatt mot sjangeren som denne anmelderen tydeligvis er. Det er tross alt et musikknettsted dette, og da venter en at den som skriver om platene i hvert fall prøver å være litt saklige.

Bjorn Hammershaug
2003-02-28anmelderi og anmeldera

ang. ordskiftet rundt goldenboy:

Som red. i groove vil jeg kommentere et par utsagn:

Til "Hei"
Omtalen/kritikken er da vitterlig ikke basert på medlemmenes tilnavn, les en gang til, men de ønsker vel å sende ut et eller annet signal ved å kalle seg f.eks pNils og g-moNey? Ser ikke noe merkelig å kommentere det.

Til "Hei" og "Truls"
Hr. Prangerød er en kapasitet på punk/garagerock og relaterte stiler, les noen av hans andre 100+ omtaler her på groove. Det vitner i hvert fall om at "manglende interesse og kunnskap" er et noe drøyt utsagn.

Truls:
Du ønsker å vite om platen holder mål innen sin stilart. Jeg har lest denne omtalen mange ganger nå, og synes det kommer godt frem. Hvis det er vanskelig: Svaret ifølge Prangerød er: Nei, det gjør den ikke.

Smak er smak og bak er bak. Det er fint at goldeboy har sine tilhengere, og det ser ut til å herske enighet om at de stadig forbreder seg.

b-redGrooVe

Marie
2003-03-07Vel...

Punk/ garagerock har ingenting med poppunk light å gjøre. Hver gang jeg begår den tabben å kalle goldenboy og andre band i noenlunde samme sjanger (slik som mollygogo og McDolly) for punk da er jeg fanen ikke langt i fra å få hodet mitt hogget rett av og sparket rundt som en annen fotball.

Hele denne "krangelen" minner meg om en anmeldelse McDolly fikk i et musikkblad av et slag. For å si det som det var: De fikk slakt. For å si det rett ut IGJEN: De fortjente det IKKE. Guttene leverte en bra konsert innenfor sin sjanger. Dette var det noen som påpekte ovenfor anmelderen. Han la seg flat og innrømte at det ikke var hans felt og at det nok kunne vært en okei konsert for noe. Men absolutt IKKE for ham.

Det jeg prøver å få fram med dette, er at det må da finnes noen der ute med bedre kvalifikasjoner til å anmelde disse platene enn akkurat ham? Jeg tviler ikke på hannes kunnskaper innenfor "punk/ garagerock og relaterte stiler", men kommer goldenboy under relaterte stiler til punk og garagerock?

Om du mener det har du tydeligvis ikke hørt godt nok etter når du puttet Epen deres i CD-spilleren og trykket på play...

Tina
2003-03-08Hodeløs?

Jeg er svært overrasket over at noen (Marie) får seg til å påstå at pop-punk og punk ikke har noe med hverandre å gjøre. Hvis anmelderen har peiling på garage, punk og relaterte stiler er det klart at han kan si noe fornuftig om plata til Goldenboy, som helt klart er i punk-land et eller annet sted. Er enig med Mariann om at dette dreier seg om sutring! Det er nesten morsomt når folk trøster seg med at alle de som ikke liker et visst band ikke har forstått "sjangeren". Selv ble jeg ikke imponert av Goldenboy, ikke det minste, så har jeg vel ikke forstått sjangeren, da... Dessuten er jeg farlig nær å få hodet kappet av siden jeg kom i skade for å relatere dette til punk.

Marie
2003-03-11SE R I Ø S T ?????

Okei, det var en ganske idiotisk ting å påstå, det kom litt feil ut.
Det som jeg prøvde å forklare var at mange av gamlepunkerne (kan man kalle de det...?) faktisk har en ganske negativ innstilling til poppunk/punkrock etc...
Men helt S E R I Ø S T? sutring? Det er greit at DU (og Prangerød forden saks skyld) ikke er videre imponert, men det betyr ikke at ingen andre er det. Over her jeg sitter å skriver står det "feedback- si din mening", er det ikke nettop det eg gjør? Folk har faktisk rett til å lese meningen til en som er imponert over goldenboy like mye som de har rett til å lese hva en som var mindre imponert mente.

Olavsen
2003-03-11jaja....

Har hørt skiva til Goldenboy + en million band i samme sjanger - og konklusjonen er enkel og grei; Sending Love Across the Water er en utgivelse uten særlig høy kvalitet. Ufattelig kjedelig, er den faktisk!

steve ignorant
2003-03-14hehehehehe-h-e

hehehehehehe.
spiller det noen rolle da?

Artikler, nyheter


Torgeir Waldemar: Natta, tankane og morgondagen

Den brenn min santen denne plata, den brenn seg fast...

Groovissimo


Torgeir Waldemar - Torgeir Waldemar

(Vestkyst)

Den brenn min santen denne plata, den brenn seg fast.

Tidligere:

Ought - More Than Any Other Day