cover

The Plan A EP

Red Riders

CD-EP (2005) - Ivy League

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Indierock

Spor:
Mouthful O'Riot
Call On Me
Hey Kid
I Think You're Blind
Forget Easy

Referanser:
The Clash
Weezer
The Sunnyboys
The Vines
Jet
The Replacements
The Strokes

Vis flere data

Se også:
Slide in Next to Me - Red Riders (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Übercatchy #1

Sydneygjeng som har til gode å vise frem låter som IKKE er latterlig fengende.

Det er litt forunderlig når det dukker opp et band som i utgangspunktet høres ut som det meste av sine samtidige, men som på et eller annet vis klarer å få det til å høres utrolig mye bedre ut. Vanligvis er slike band tilsvarende irriterende, fordi det er umulig å sette fingeren på hva det er som utgjør den store forskjellen. The Plan A EP er den andre utgivelsen fra Red Riders siden starten i 2003, og er mer catchy enn de fleste tør å håpe på å være.

Går ikke an å bli irritert på sånt!

Når jeg sier at Red Riders hører ut som mange av sine samtidige, så kan vel det tolkes både hit og dit. Men det skal være sagt, samtidig som dette kan virke uforskammet tidsriktig til tider, så er det snakk om låtskriving i svært tradisjonell form. Det tror jeg trygt jeg kan si gjelder alle fem spor på denne skiva. Litt på samme måte som The Vines på Highly Evolved i 2002. Men der The Vines lignet på Nirvana, minner Red Riders mer om The Clash og The Replacements.

Vokalist Alexander Grigg er på langt nær like hyperaktiv som Craig Nicholls, heller totalt motsatt med en passe sløv, men engasjerende stemme. Og nå som The Vines har stukket hodet i bakken på sine to siste utgivelser, så burde det vel være enda større spillerom for andre Sydneygutter.

Call On Me var låta som burde, skulle og kunne gjøre Red Riders til allemannseie. Og selv om den kanskje ikke gjorde det, så er det like fullt en catchy låt. Mer catchy enn på I Think You're Blind blir det uansett ikke. Halvsløv javisst, men samtidig så kontant og på stasjon som man får det.

Red Riders fremstår også som et band som har tro på det de gjør - om ikke annet enn troen på at det de gjør er passe kult å høre på. For de er aldri arrogante eller pretensiøse, de bare håper at folk kan like det, og de blir ekstra glade om det får noen til å danse. Holdningen til band er ofte svært tydelig, og Red Riders er lett å like i så måte. Også tekstmessig er dette underholdende, selv om det er relativt ordinært.

Ellers så er kjappere låter som Mouthful O'Riot og Hey Kid like vellykket, og viser frem et band som kan spille på tradisjonelle elementer og fremdeles få det til å høres bra ut. Dansbart er det faktisk også for folk som finner det for godt å drive med sånt.

Deres første EP hadde et par låter som hintet mot noe som kunne bli skikkelig kult, og med The Plan A så har de tatt det så langt dit som man kunne håpe på. Du vil ikke gå glipp av dette bandet.

Seriøst.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver

(4AD)

Bon Iver handler om mye, hovedsakelig selvtillit, nyoppdaget identitet og de gode gamle røttene.

Flere:

Hunx and His Punx - Gay Singles
Fra Lippo Lippi - In Silence And Small Mercies - The Early Years