cover

Song of Songs

Starmarket

CD (2001) - Background Beat / Startracks / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Americana / Indiepop / Poprock

Spor:
Forgotten Trail
Mexico Summer
Here It Comes
Get Down
22
Saviour
Things Will Be Better
We Don't Need Another Day
1984

Referanser:
Randy
Texas Is the Reason
The Promise Ring

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Svenskrocktoppen

Ivrige band som forsøker å favne over litt mer enn de kan bære.

Med tanke på stillfarne og aktuelle Startracks-svensker (Kristofer Åström & Hidden Truck og Loosegoats for å nevne to), var det litt overraskende å bli vekket av den kontante åpningen på Starmarkets Song of Songs.

Starmarket, i likhet med sine labelmates, må vel sies å være fundert i den amerikanske rock-tradisjonen. Men der ovennevnte har valgt en stillfaren singer/songwriter stil, smeller Starmarket til med en overstyrt, melodiøs form for powerrock, som de viderefører i låter som Here It Comes og Saviour. Det er et segment som allerede er overfylt og hvor det er vanskelig å sette varige spor. Slik sett er det fornuftig at de også forsøker seg på andre stilarter.

For denne skiva er en kort rundtur gjennom mange genre, og det skal godt gjøres å ikke finne både styrke og svakheter ved det. Heldigvis letner de litt etter hvert, og Mexico Summer er en svingende standard pop-rocker med et sommersmilende refreng, som ikke fungerer like godt på Get Down; platens slitsomme parentes.

På We Don't Need Another Day bikker de over henimot "nyveiv", mens den lange 1984 er et forsøk på 80-talls synthpop som forsåvidt sitter bra, men er noe datert. Et par titler utmerker seg heldigvis i klarere positiv retning. 22 er en svensktopp-lignende, men innsmigrende poplåt av typen man kan svinge lighteren til på dansegulvet, sånn på tampen av kvelden. Hørte vi ungdomshymne?! Things Will Be Better er også verd å merke seg. Jeg kan sverge på å ha hørt den før, til tross for at Starmarket selv står oppført som låtskrivere. Det er mulig at den er en syntese av alle tårer, sved og lengsel som noensinne er skrevet, og dermed er blitt en slags Song of Songs for triste menn med alternativ cowboyhatt.

Dette er slett ikke et dårlig album, men noe uinteressant for meningmann i dagens platejungel må det nok sies å være. Vi blir presenteret et band med mange gode (og noen dårlige) ideer på jakt etter sangenes sang, og som ikke lykkes helt. Det sprikende inntrykket trekker derfor noe ned når regnskapet skal gjøres opp.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


American Suitcase - Summerman

(Thatsperfectwonderball)

Bandet har brukt tiden siden Change godt. Og bringer et par nye elementer inn i sitt søtladne lydbilde.

Flere:

Green Day - American Idiot
Richard Swift - Dressed Up for the Letdown