cover

The Sunlandic Twins

Of Montreal

CD (2005) - Track & Field / Racing Junior

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronika / Lo-fi / Psykedelia / Retropop

Spor:
Requiem For OMM2
I Was Never Young
Wraith Pinned to the Mist and Other Games
Forcasted Facist Future
So Begins Our Alabee
Our Spring Was Sweet Not Fleeting
The Partys Crashing Us
Knight Rider
I Was a Landscape In Your Dream
Death of a Shade of a Hue
Oslo in the Summertime
October Is Eternal
Reprobate Immotals

Referanser:
Kawaii
The Shins
Beach Boys
The Kinks

Vis flere data

Se også:
Aldhils Arboretum - Of Montreal (2002)
Satanic Panic in the Attic - Of Montreal (2004)
Hissing Fauna: Are You the Destroyer? - Of Montreal (2007)
Skeletal Lamping - Of Montreal (2008)
False Priest - Of Montreal (2010)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Befriende friskt!

Mer elektronisk enn tidligere, men Barnes henter det beste fra begge leire - og Oslo i sommervarmen.

På The Sunlandic Twins flørter lofi-bandet Of Montreal for første gang ordentlig med electronika. Overhode Kevin Barnes har en stemme som er like lettkjennelig og karakteristisk som Lars Lillo-Stenberg, og det låter derfor fortsatt umiskjennelig Of Montreal om noen skulle være bekymret for det. Lydbildet er likevel ganske annerledes på deres sjuende fullengder enn det vi har vært vant med fra den kanten tidligere. Og vet du hva, det låter befriende friskt!

Plata er lett og glad - en tungsinnet Kevin Barnes har vi vel enda til gode å høre, eller for den del se for oss i det hele tatt. Det formelig oser av sommer. Selv om Of Montreal aldri var av de mest profilerte Elephant 6-bandene - fortjent eller ufortjent - hører vi fortsatt rester etter den klassiske go'psychedeliske popen Elephant 6-labelen ble så kjent for. Bare tenk på Olivia Tremor Control, Apples In Stereo, Beulah... og Of Monteral. Greit nok at Neutral Milk Hotel tok igjen med sin såre tristessemusikk, men E6 forbindes fortsatt med glad kvalitetspop og Of Montreal var definitivt blant de mest pålitelige leverandørene. Låta Don't Ask Me to Explain fra debuten Cherry Peel (1997) står også fremdeles fjellstøtt som en av E6-katalogens sterkeste poplåter.

Ja, electronica... Mens debuten og platene deretter var lo-fi av klassisk merke innspilt på 4-spors, er The Sunlandic Twins farget av Apple/laptop-ånden som tar stadig flere gitarband. Og selv om det er krydret med elektroniske beat er låtene stort sett som de alltid har vært. Ja, det er selvsagt nye låter, men den lette psykedeliapopen og Kevin Barnes' kjærlige stemme er der slik den har vært fra debuten - uten at det er i nærheten av resirkulering av den grunn.

Observante sjeler har fått med seg at Kevin har hatt Oslo som base de siste årene. Han har funnet seg ei Oslojente som nå har blitt ektefelle (hva er det forresten med E6-gjengen og nordmenn? - Hilarie Sidney i Apples In Stereo fant seg også norsk kjæreste). I tillegg til å spille plater på Cafe Mono, og tilbringe tid med Nina, har Kevin altså spilt inn The Sunlandic Twins. En av låtene er treffende nok titulert Oslo in the Summertime. Et sommerlig Oslo... Kevin er ikke alene om å sette pris på det.

Men i god laptopånd er plata selvsagt ikke innspilt ett sted. Deler er også blitt til i hjembyen Athens, Georgia. Of Montreal har på denne plata også genremessig beina plantet i to leirer. Befriende nok driter Of Montreal i å høre neo-psykedelisk og autentisk 60-talls ut, og de fikser låtskrivinga bedre enn de fleste electronikaband. Ingen overraskelse, vil undertegnede mene - de beste låtene skrives fortsatt på kassegitar og ikke foran laptopen. Kevin Barnes har hentet fra begge leirer og gir oss et mesterverk av ei plate.

Kalenderen viser juni, Oslosommeren er rundt hjørnet og timingen er perfekt. Of Montreal - her, nå. Høydepunkter: The Party's Crashing Us og den ekstatiske So Begins Our Alabee. Brilliant!!

PS! Kjøpere av førsteopplaget er heldige å få med en bonus-EP med eksklusive ekstralåter.

comments powered by Disqus

 Karl Morten Dahl
2005-06-10Årets skive!

Spør du meg er dette årets klart beste skive så langt. Knallsterke låter. De har funnet tilbake til magien. Go Kevin!

Per Ebbe Helberg
2005-06-12Bedre før

Jeg kjøper ikke helt det nye elektroniske elementet i Of Montreal. Den siste plata deres som jeg liker å høre på er oppsamleren "If he is protecting our nation..." .

Karl Morten Dahl
2005-06-13Joda Ebbe!

Veldig uenig Ebbe. Selv om vi er enig om mye :) Låtene på denne er hinsides det Of Montreal har gjort siden debuten.

sikkervinner
2005-07-15KEVIN BARNES+OSLO=SANT

Kevin Barnes satt slett ikke mye på cafe i Oslo! Mange av låtene på "Sunlandic Twin" ble fremført, og noen også laget i forbindelse med EB Prod's skrekk-pop performance "Glamour to kill" som ble spilt i Heimdalsgt.i sept. 2004! En uforglemmelig affære! F.eks ble Death of a Shade of a Hue fremført av en operasanger, I Was a Landscape In Your Dream ble nydelig akustisk fremført med pumpeorgel og trompet og en zombiebassist dukket plutselig opp i Wraith Pinned To The Mist And Other Games! Er vi heldige kommer Mr. Barnes tilbake hit etter nok en omfattende turnevirksomhet, og vil selv stå på scenen i EB's nye produksjon "BIG BAG" - det Store Mysteriet som har premiere i Oslo januar 2006. Det lover for nye, enda uutgitte, musikalske perler! LIVE! Så hold ører & øyne åpne....!

Stine SF
2005-09-23Fiiiint!

Blir mer og mer glad i Sunlandic Twins for hver lytt. Har absolutt ingenting i mot de elektroniske elementene, tvert om er de veldig forfriskende. Dette er definitivt en av gjengens sterkeste plater. Har vanskelig for å rate noe som helst over Satanic Panic In The Attic, men denne er ikke langt etter.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo