cover

The New Territory

TNT

CD (2007) - Bonnier Amigo / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock

Spor:
A Constitution
Substitute
Are You Blind?
Golden Opportunity
Something Special
Now We're Talkin'
Wild Life
Fountain of Love
June
Can't Go on Without
2 Seconds Away
Milestone River
Let's Party Mills

Referanser:
Stage Dolls
Bon Jovi
Guns N' Roses
Mötley Crüe

Vis flere data

Se også:
My Religion - TNT (2004)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


En ny glød?

Norges største eksportvare innen hardrock fyller 25 år. Med halve besetningen ute er TNT tilbake med ny skive.

TNT-fansen opplevde det utenkelige da vokalist Tony Harnell sluttet i TNT i 2006. I forkant av dette sa bassist Morty Black takk for seg til fordel for Åge Aleksandersen og Sambandet. En erstatter ble funnet i Victor Borge, og ny mann bak mikrofonen er Tony Mills - en britisk herre, blant annet kjent fra bandet Shy. Med friskt blod innad opplever TNT en ny vår, og feirer 25-års jubileet med utgivelsen av The New Territory.

Etter at Diesel Dahl returnerte i forkant av samleren The Big Bang (utgitt i 2003) dro bandet ut på verdensturné, og året etter kom comeback-albumet My Religion. The Big Bang inneholdt også et par splitter nye låter, men bød egentlig på lite nytt. I 2005 kom den svakere All the Way to the Sun, og i 2006 kom live-albumet Live in Madrid – som faktisk er opptak fra den aller siste konserten Harnell gjorde med bandet.

Ny mann er altså Tony Mills, og ved første møte låter han som en litt mer behagelig versjon av forgjengeren. Likevel er han ikke redd for å spe på med de høye tonene, som i tillegg til Tekrøs gitarspill har blitt deres varemerke. Låtmaterialet er ikke akkurat det mest innovative denne gjengen kunne ha kommet opp med, men den gjengse fan sluker sikkert dette rått.

Personlig har undertegnede aldri helt greid å komme overens med TNT, da jeg føler at mye av gitarspillinga til Tekrø'n i litt for stor grad preges av det såkalte "show-off-syndromet". Solopartier skal jo selvsagt skille seg ut fra det øvrige i en låt, men når resten av denne nærmest faller sammen i rytmisk ruin som følge av utagerende riffing har jeg vondt for å holde tritt. Som sagt; mest for fansen.

Det finnes tilløp til et par gode bidrag her også, eksempelvis i form av åpningssporet A Constitution og Something Special. En godbit dukker selvsagt opp både titt og ofte hva riff og melodier angår, men dessverre er det for få låter som greier å sette spor etter seg.

Helhetlig er ikke The New Territory noe annet enn nok ei skive som nok appellerer mest til die-hard fansen. For mange dødpunkter gjør dette til en kjedelig og uinteressant affære fra en av de virkelig store ringrevene innen norsk hard rock.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo