cover

Honeyburst

Tim Christensen

CD (2003) - Medley / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Indierock / Vise

Spor:
Intro
Surfing the Surface
Lost and Found
Jump the Gun
Whispering At the Top of My Lungs
Lay Down Your Arms
Right Next to the Right One
Isolation Here I Come
No Easy Key
Close the Door
Don't Leave Me But Leave Me Alone
Tonight I'm Fine
Love Is a Matter of...

Referanser:
Dizzy Mizz Lizzy
Kashmir
Magnet
Ryan Adams
Tom McRae

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


That Great October Sound

Demp lyset, len deg forsiktig tilbake og nyt det som kommer til å bli husket som en av de beste platene fra 2003.

God dansk musikk gror og trives bra i 2003, og rett som det er dukker det opp plater som sitter som støpt. Kashmir slapp i vår det som vel må sies å være en av 2003s beste skiver med Zitilites. Og trådene trekkes ikke langt mellom Christensen og Kashmir. De samarbeidet på Kashmirs forrige plate The Good Life, og har også turnert sammen. Men Christensen har vært et kjent og kjært navn i hjemlandet lenge før den tid også. Allerede som fjortenåring startet han bandet Dizzy Mizz Lizzy i 1988, og før bandet ble historie 10 år senere, hadde de raidet både radio, salgslister og prisutdelinger i Danmark. I 2000 var Tims solodebut klar, og danskene trykket Secrets On Parade til sitt bryst. Nå er Tim Christensen her med sitt andre soloalbum Honeyburst. Et album som igjen har truffet danskene rett i nerven.

Lyden av Tim Christensen er nok ganske kjent blant nordmenn flest allerede, både på grunn av reklamefilm og som kjenningsmelodi til en dansk TV-serie. Men Honeyburst er et kapittel for seg selv, og har ingenting med verken TV-serier eller reklamefilmer å gjøre. Her er det såre, bitre, tankevekkende og ganske enkelt geniale tekster, akkompagnert av melankolsk og varm musikk, hvorav Christensen selv spiller omtrent alt av instrumenter. Litt hjelp får han likevel, blant annet av trommis Olaf Olsen bedre kjent fra BigBang her i Norge. Sammenligninger med BigBang syns jeg forøvrig bør ende der.

Vi får servert både rolige perler og melankolibomber på Honeyburst. Det som er felles er Christensens stemme, som uten å være særegen i stor grad, kan fylle et hvilket som helst tomrom. Den kan minne om vokalen til Gunnar Emmerhoff, fra et av Norges beste og mest undervurderte band, Emmerhoff And The Melancholy Babies. Stemmen kombinert med tekstene gjør Tim Christensen til det han er, en varm bris i den ellers så kjølige høstlufta. Her fra en av platas mest rocka låter, Jump the Gun, som viser at Tim fortsatt er tro mot fansen av Dizzy Mizz Lizzy:

No one really wants to be
Dealing with our misery
Or hanging with your sympathy
Bringing out the worst in me

Andre låter som utmerker seg er Whispering At the Top of My Lungs, Don't Leave Me But Leave Me Alone, Lost and Found og Isolation Here I Come. Honeyburst kommer definitivt til å være høyt oppe på min 2003-liste. Øverst er den ikke, blant annet på grunn av Kashmir. Men Christensen bør med Honeyburst bli favorittdansken også til mange nordmenn. Begynner man å bli lei av Coldplay eller Travis, kan Tim være løsningen. Eller for alle de som rett og slett bare er på utkikk etter noe av det vakreste som fins for tiden; Tim er løsningen. Demp lyset, len deg forsiktig tilbake og nyt.

comments powered by Disqus

 SVENRiK
2003-12-11

Hei!

Jeg håper mange vil forstå, føle, og ane dimensjonene i Whispering At the Top of My Lungs. Christensen lager sekvenser som er så visuelle at de fint kunne vært brukt i film.

Han har følelse og sans for raffinerte harmonier, og viser små detaljer som vitner om stor musikalitet utenom det vanlige. Han kan kunsten å bygge opp en melodi, ved siden av å lage gode melodier. Når stemmen også er så bra, så bare takker, bukker og koser jeg meg.

Å sammenligne med vår egen Dybdahl er litt søkt. Christensen må vel være dobbelt så talentfull, og lager sangbare låter som Dybdahl bare kan drømme om...

Dette er meget, meget bra saker. Jeg tror utviklingspotensialet også er meget stort der i gården, så jeg venter spent på neste prosjekt.

Jeg liker, og synes groove.no er bra.

Niels Bjerrum
2003-12-16FOR VILD EN PLADE/KONCERT

Jeg er enig - det holder for vildt. Og, så er der jo' det lille pluds - at vi kan se ham på Roskilde Festival 04 . Herligt

Charlotte Karlsen
2004-01-04Hallayz

Jeg er må bare få lov til å si hvor mye jeg simpelten ELSKER musikken til Tim Christensen. Han er bare helt suveren! Ingen kan slå melodiene hans. Spesielt kjenningsmelodien til Nicholai og Julie. Det er yndlingserien min, og mye pga. hans utrolig, sensasjonelle sang!
- Charlotte 13 år

josefine Wærstad
2004-01-13hei hei!

Å bare si at denne cd'en er en man rett og slett faller for. Den er for tiden omtrent det eneste jeg hører på siden jeg fikk den til jul :o) Det er helt utrolig hvor melodiøse alle låtene er. Men jeg synes surfing the surface også fortjener en liten utmerkelse, Denne, Whispering at the Top of Lungs, Isolation Here I Come og Right Next to the Right One er de som man alltid gleder seg litt ekstra til.
Tekstene hans er helt utrolige! spesielt Whispering at the Top of My Lungs. Stemmen hans er helt utrolig behagelig of det er imponerende at han gjør såpass mye selv. Alt i alt er Tim Christensen en artist som har hele pakka og mindre en 200 lappen for Honeyburst er vel brukte penger! Musikk som går rett til hjertet på folk i alle aldre!

Øyvind
2004-01-27Vel verdt å sjekke ut!

Som alltid før; de beste platene oppdager man i ettertid. Dette er perfekt pop for alle som liker Damien Rice, Tom McRae og andre artister i den sjangeren. Tim Christensen er mer rocka enn disse, men likhetene er der likevel. Sammenlikningen med Coldplay og Travis er jeg bare delvis enig i, siden produksjonen her er mye mer interessant! En nydelig plate!

sara
2004-03-24Noter

Hej! Jag söker noter på The rigth one. Någon som vet var man kan hitta det??

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo