cover

Captain Murphy

Captain Murphy

CD (2004) - BAM / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Hardrock / Retrorock

Spor:
Hermit Bop
The Prodigal Son
Mojo Workin' Mama
Diamonds And Daggers
I'm A What
Hello Policeman
This Curse Called Home
Daddy Can Dance
Too Tired Blues
Sailor Behaviour
Shine On Me
Please Be Evil Lady Boll Weevil

Referanser:
MC5
The Rolling Stones
Atomic Swing
The Who

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Köttbulleboogie

Hello hermit mama, mojo dagger and evil sailor. Play me your cursed daddy blues.

Denne svenske kvartetten skulle ønske de hadde vært aktive i perioden 1968-74. Sånn høres det i alle fall ut på deres selvtitulerte debutalbum. Som en lett spiselig utgave av MC5 eller som en krysning mellom Stones og Atomic Swing rocker de rundt i kjente farvann. Med andre ord gitarrock av den gode gamle sorten.

Hadde de fått dette til, kunne resultatet vært glimrende for sånne tilbakeskuende rockehistorikere som meg. Problemet er nemlig at dette ikke akkurat låter 1968. Det låter som fire svensker med et litt for stort ønske om akkurat dette. Liksom ikke like tøft. Captain Murphy er som oftest litt kalkulert retrorock som iblant svinger og groover.

Gitaristene Victor Hvidtfeldt og Sonny Boy Gustafsson har absolutt lært leksa si. Bassist Johnny Borgström og trommis Fruttas koser seg i bakgrunnen. Skiva blir litt for lite farlig. Captain Murphy hadde kanskje tjent på et enda mer møkkete eller mindre planlagt sound. Her er det nemlig litt før mye røff rock som mangler den nødvendige skitten under negla. Tekstene bærer preg av en retro-coolhet som jeg bare delvis tror på.

Til tross for at jeg ikke helt kjøper hele pakka til Captain Murphy kan jeg ikke si noe annet enn at de har laget ei actionfylt debutskive, med mye hylende gitarer og trøkk. Flere av låtene egner seg til å riste på luggen ...eller rompa om man vil. En typisk "moro mens det står på"-utgivelse. Selv om Captain Murphy sikkert ønsker å låte tidløse, spår jeg ikke denne skiva spesielt lang levetid.

Debuten kunne vært et hakk friskere om man ikke fikk inntrykk av at gutta prøvde så altfor hardt å være retrokorrekte. Det er all grunn til å respektere band som har funnet sin stil. Også de som har funnet den et avgrenset sted i rockehistorien. Her synes jeg derimot det fungerer litt for mye som ei musikalsk tvangstrøye. Frihetsrocken til Captain Murphy gir nemlig ikke inntrykk av å være spesielt fri.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo