cover

An Imaginary Country

Tim Hecker

CD (2009) - Kranky / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Støy / Avantgarde / Ambient / Drone

Spor:
100 Years Ago
Sea of Pulses
The Inner Shore
Pond Life
Borderlands
A Stop at the Chord Cascades
Utropics
Paragon Point
Her Black Horizon
Currents of Electrostasy
Where Shadows Makes Shadows
200 Years Ago

Referanser:
Pan American
Stars of the Lid
Jetone
Aidan Baker
Fennesz

Vis flere data

Se også:
Presents Radio Amor - Tim Hecker (2003)
Mirages - Tim Hecker (2004)
Harmony in Ultraviolet - Tim Hecker (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Utopia

Her møter vi en mykere Tim Hecker, som siden sist har utvidet sitt musikalske malerskrin.

Tim Hecker fra Vancouver har de senere årene gitt ut noen av de fremste platene innen den nærmest paradoksale stilarten "ambient støy", i den teksturbaserte skolen til for eksempel Brian Eno og Fennesz.

Omslaget til An Imaginary Country er av den canadiske maleren David Milne (hans "Vimy Ridge"), en anerkjent modernist og eksperimentalist som beveget seg mot det abstrakte. Platetittelen er hentet fra en musikalsk kjempe og nytenker: Claude Debussy, og hans sitat "The imaginary country... one that cannot be found on a map". Det spilte på hans syn på en musikalsk tilstand han fant heller trist i sin tid, og som pekte mot hans egen vilje til å finne alternative tenkemåter i forhold til å komponisjon. Visstnok et utopisk arbeid som pekte på et ikke-eksisterende sted. Et "imaginary country". Hecker knytter seg altså opp til en sentral og mangfoldig avantgardistisk tradisjon, og selv om hans musikk ikke er omveltende på noe vis i dag, så signaliserer vel dette noe av hans visjonære holdning.

An Imaginary Country er oppfølgeren til sterke Harmony in Ultraviolet (2006, 6/7 på groove), og mer som en videreføring å regne av dennes mer svevende sider. Vi loves en mer pulsbasert plate, og en bredere pallett bestående av strykere, synther, piano og gitarer som bearbeides og vaskes bort er også mer fremtredende her. Vi presenteres for et mykere uttrykk, der Hecker fører oss høyere opp i skylagene og på sett vis tilpasser seg labelfrender som Pan American og Stars of the Lid. Hecker har likefullt opprettholdt en viss tyngde i sin musikk, og en underliggende kraft av droner og hvit støy som forhindrer den fra å bli helt sfærisk. An Imaginary Country trekker seg både mot shoegaze-noise og new age på samme tid, og jeg blir ikke helt enig med meg selv om dette er den mest spennende retningen å bevege seg for en artist som har krysset bredere grenser tidligere.

Tim Hecker mestrer uansett kunsten å skape atmosfærisk og lite påtrengende støymusikk, og An Imaginary Country gir en nydelig lytteropplevelse med sin nærmest beroligende form for mørke dykk etter utopia.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Equicez - State Of Emergency - Generation Equiz

(Pass It)

Har du ennå ikke lært deg hvordan du skal uttale navnet, bør du sette deg ned og lære deg det med det samme. For de er kommet for å bli.

Flere:

Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes
Marissa Nadler - Little Hells