cover

Skkull

Skull Defekts

CD (2007) - Release the Bats

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Støy / Støyrock / Eksperimentell elektronika

Spor:
Sex Fracture
Carved in Bones
Breathing Your Face
Six Six For Eyes

Referanser:
Hair Police
Wolf Eyes
Kevin Drumm
Sunroof!
Oval

Vis flere data

Se også:
Drone Drug - Skull Defekts (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Wall-E's mareritt

En repeterende og minimalistisk totalopplevelse, med mye skrapende, knitrende og raslende lyder.

Göteborgduoen Skull Defekts ble dannet i 2005 og består av Henrik Rylander, med en fortid fra blant annet salige Union Carbide Productions på 80-tallet, og Joakim Nordwall som kjennes fra Kid Commando og andre konstellasjoner. De har allerede en saftig diskografi bak seg, ikke minst med CD-R og singler. Skull Defekts har gradvis beveget seg mot et mer rytmisk fundert uttrykk, preget av minimalistisk noise i tradisjonen fra New Yorks dansestøy-scene tidlig på 80-tallet, men de har hele sin karriere fremstått som et band som beveger seg mellom mange slags ytterkanter. Det er ikke unaturlig å høre Skull Defekts inn i konteksten til relativt ulike band som Oval, Prurient og 23 Skidoo.

I forbindelse med at Skull Defekts kommer til allEars i Oslo har vi plukket ut to skiver utgitt i svært begrenset opplag, Skkull fra 2007 og Drone Drug fra 2008. Begge på den meget oppegående etiketten Release the Bats, og begge bestående av mye minimalistiske droner og knittercore.

Skkull (2007) er en repeterende og minimalistisk totalopplevelse, med mye skrapende, knitrende og raslende lyder, elektroniske støypartikler og pulserende, sirkulære lydtepper. Det gir en forstyrrende miks som både minner om Kevin Drumm eller Lasse Marhaugs elektroniske utgravninger, men også med et noe mer organisk lydbilde som nærmer seg støyrocken til for eksempel Sightings og Hair Police.

Jeg er ikke sikker på om lydene jeg hører kommer fra elektronisk søppel eller strømførende instrumenter, men det er kanskje også noe av poenget. Noe av ulyden fremskapes nok også av Jean-Louis Huhta som bidrar på maskiner og diverse perkusjon på denne utgivelsen.

Et kjølig mørke males frem på Skkull, dette er monoton kraft fra en industriell slagghaug, der Skull Defekts fremstår som en slags Wall-E som rydder opp etter kollapset. Ting settes i system, i ordnede rekker, men det skjer likevel med en følelse av at byggverket som skapes tilhører en annen, ukjent tid og er skapt av uvisst materiale.

Denne omtalen er hentet fra en artikkel på groove.no om Skull Defekts i forbindelse med allEars 2009.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Fever Ray - Fever Ray

(Rabid)

Elektronisk brilijant og lyrisk overlegent fra Karin Dreijer, som har laget ei plate som simpelthen er uimotståelig.

Flere:

Vidar Sandbeck - En fergemanns vise
Anne Marie Almedal & Erik Honoré & Jan Bang & Nils Chr. Moe-Repstad - Going Nine Ways From Wednesday