cover

Tangerine Dreams

Tellusalie

CD (2004) - Forward / Sonet

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Poprock

Spor:
Story
Annoying Mouse
Race Horse
Pick Me Up or Leave Me
Fake
Crickets
I Been Trying
Dizzie Tune
Tangerine
Little Starling
Secrets and Memories
Lazy

Referanser:
Neil Young
Lovin' Spoonful
Grant Lee Buffalo
The Strokes

Vis flere data

Se også:
TellUsALie - Tellusalie (2003)
Is The Outside Still There? - Tellusalie (2006)
Is The Outside Still There? - Tellusalie (2006)
The Man Across the Fountain - Tellusalie (2009)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Tøft fra Fredrikstad

Med Tangerine Dreams innfrir Tellusalie forventningene som har vært stilt til dem.

Tellusalie er et snodig navn på et band. Da jeg først kom over dem klarte jeg, uansett hvor mye jeg prøvde å pugge, ikke å huske bandnavnet. Etter en stund stod det foran meg: Tell Us A Lie. Aha, jaja. Fredrikstadbandet har uansett operert i undergrunnen i noen år. Først og fremst ved å ha spilt intensivt på Oslo-scenen de siste par årene, men også på diverse festivaler. Med Tangerine Dreams følger de opp fjorårets selvtitulerte EP på en overbevisende måte.

Stilmessig går tankene umiddelbart til Velvet Underground og The Strokes. Man får assosiasjoner til Manhattan, New York - det låter mørkt og rufsete, men samtidig selvsikkert. Faktisk utrolig selvsikkert. Tellusalie brøyter seg frem, slår opp dører og kaster fengende rockeriff i trynet på oss. Rockefoten settes i bevegelse og det slår meg at de fremstår som veldig tøffe og unorske. Her er det ikke snakk om å stå med lua i hånda. Men til tross for at det er tøfft og litt røft så klarer Tellusalie kunststykket å samtidig låte kontrollert, litt sexy og pent. Plata er produsert av Knut Schreiner og han skal nok ha en stor del av æren for det snertne lydbildet.

Hva så med låtene? Jo, de holder for det meste i massevis. Spesielt albumets første halvdel er fylt med mange nynnbare låter som umiddelbart fester seg, og som man deretter vil få store problemer med å bli kvitt. Race Horse utmerker seg særlig, den er tøff og sår på samme tid, og evnet umiddelbart å feste seg i undertegnedes hode og kropp. Ja, kropp - man får i det hele tatt en litt rastløs følelse av å høre på Tellusalie, til å rave rundt i gatene og være hyper, nesten som å gå på farlige ulovlige stoffer. Men albumet er langt fra fylt til randen med tøffe rockere. På noen låter er stemningen dratt ned og det går det mer i retning av tradisjonell amerikansk country/folk. Dette fungerer ikke like godt, og Tellusalie fremstår som en blek kopi av flere titalls band som kan dette bedre, for eksempel Grant Lee Buffalo eller Neil Young.

Tellusalie er prisgitt en vokalist med særpreg i Ole Jørgen Ottosen. Han låter desperat og ekte uten å låte som direkte kopi av noen andre, og måten han synger på passer godt med de frenetiske riff-baserte låtene.

Med Tangerine Dreams innfrir Tellusalie forventningene som har vært stilt til dem. Det holder ikke helt inn til toppkarakter, men debutalbumet inneholder en håndfull umiddelbare, drivende gode låter som trygt kan settes på repeat frem til jul, og det er noe som sier oss at Ottosen og co langt fra har spilt ut alle kortene med denne utgivelsen.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo