cover

All About Chemistry

Semisonic

CD (2001) - MCA / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Pop / Rock / Powerpop

Spor:
Chemistry
Bed
Act Naturally
She's Got My Number
Follow
Sunshine & Chocolate
Who's Stopping You?
I Wish
One True Love
Get A Grip
Surprise
El Matador

Referanser:
Trip Shakespeare
Ben Folds Five

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Pop'n'roll!

Vanvittig fengende amerikansk college-pop-rock fra gruppen Semisonic.

All About Chemistry er gruppens tredje album og etter alle solemerker CDen som sørger for gjennombruddet. Albumtittelen er også førstesingelen (unntatt All About) – intet mindre enn en smågenial "love"-song hvor alt overføres til reagensglass i metaforisk betydning (derav det kule coveret også!).

Og dette er ikke den eneste helstøpte poprockeren av i alt 12 låter. Her kommer de i fleng – og inne i mellom er det også ballader, heriblant Act Naturally (forhold i ferd med å gå på trynet) og One True Love (delskrevet av Carole King) som høydepunkter.

Vokalist/gitar Dan Wilson har en bittersøt, lys stemme og kollegene John Munson og Jacob Slichter fyller inn med trommer og bass. Dette er et band i sin reneste form, hvor tekst & melodi er i fokus, rene, klare linjer, ikke ment å forstyrre, men å bevege.

Den amerikanske collegerock-tradisjonen er selvsagt en vag beskrivelse, for i tredje runde er Semisonic seg selv, helt klart.

Men Minneaplois-trioen startet som coverband og inspirasjonskildene er lett å høre: En dose 70-talls harmonier (vi nevner ikke navn, gjett selv!) og store deler R.E.M. Nesten like bra som årets Reveal fra sistnevnte, i alle fall i samme popgate. DET faller jeg i alle fall for. Anbefales til alle pop-elskere!

comments powered by Disqus

 Jon Rype
2001-06-10Kraftpop med kvalitet.

Helt feil, All about chemistry er kvalitetspowerpop det lages altfor lite av idag. Savnet av Gin Blossoms og Connells blir litt mindre når Semisonic kan ivareta arven fra Badfinger, Big Star, Paul Collins og Rubinoos. Heldigvis på et stort selskap, slik at flere kan få sjansen til å oppdage de.

Pål
2001-06-10Ikke noen stor single, i hvert fall...

Har kommet over Semisonic og "Chemistry"-singelen og videoen et par ganger de siste ukene, og må si meg enig med anmelderen som anklager gutta for å være kjedelige, for dette stoffet var drøvtygget, plankekjørt og forglemmelig powerpop.

John Berge
2001-09-02Toppalbum

Enig med Jon, jeg. Sjekk ut min alternative anmeldelse!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo