cover

Bare

Wayne Hussey

CD (2009) - Echozone / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Goth / Akustisk / Vise

Spor:
A Night Like This
Keep It in the Family
Black Mountain Mist
With or Without You
Shelter from the Storm
Garden of Delight
God Only Knows
Absolution
Stars Don't Shine Without You
My Funny Valentine
Bird of Passage
Grotesque
One Thing Leads to Another
Another Lonely Day (live)
Kingdom Come (live)
Ashes to Ashes (live)
All Tangled Up in You (live)

Referanser:
The Mission
The Sisters of Mercy
Ben Harper
Dead Or Alive

Vis flere data

Se også:
Songs of Candlelight and Razorblades - Wayne Hussey (2014)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Hussey lyser i mørket

Gothlegende solodebuterer og viser respekt overfor seg selv og andre.

Det flotte britiske gothbandet The Mission er et fullført kapittel, en avslutning som også ble hyllet her i groove med anmeldelsen av livealbumet Live & Last (6 av 7). Bandets frontmann Wayne Hussey gjennom alle år var nær sagt - som de fleste andre - forpliktet til å gå solo, og hans debutalbum Bare har nå blitt lansert (først utgitt i 2008 og nå relansert med ekstra bonusspor).

Der The Mission hadde kraften og energien, har Hussey roet det hele ned med flere hakk. Uttrykket i både fremførelse og lyd er nakent. Materialet består av nyskrevne låter, coverlåter fra hans tidligere karriere fra The Mission, samt covere som han har et nært forhold til. Det blir en blanding som fint utfyller hverandre.

Det åpner med The Cure's A Night Like This, og selv om jeg har hatt et utrolig godt forhold til The Mission, så har jeg aldri tenkt særlig mye på vokalen til Hussey. Den var liksom bare der. Men nå som han står alene hører jeg den; nær, rørende og følsom. Den velkjente stemmen gir en ekstra dimensjon. Det er fortsatt mørkt, men det er den følelsesladde melankolien som dominerer gjennom hele albumet.

Fra hans gamle katalog gir han låter som Black Mountain Mist, klassikeren Garden of Delight og Kingdom Come, på et vis som hever dem ytterligere. Det er ikke alle som klarer dette, for eksempel ga jo Frank Black (Pixies) ut en plate for noen år tilbake der han tolket gamle slagere uten at han klarte å tilføre noe som helst. Men det har altså Hussey klart, og gamle Mission-klassikere har fått en helt ny prakt og format.

Det at Wayne Hussey tolker en av mine absolutte favoritlåter gjennom alle tider - Ashes to Ashes (David Bowie) er i og for seg risikofylt for denne lytteren. Jeg vet ikke hvor mange forskjellige versjoner jeg har med Bowie på akkurat denne låta, det jeg kan si er at alle låter like fantastisk. Versjonen som Hussey presenterer viser at han har hatt det samme nære kjærlighetsforholdet. Med piano og stemmen klarer han å gjøre den til sin absolutte egen. Versjonen er nydelig, storslått. Så får U2 også en hedret versjon av With or Without You som kvartetten Lind, Fuentes... nærmest klarte å, beklager å si det, totalt ødelegge.

Gothrockeren klarer definitivt å vise et stort hjerte gjennom hele Bare. Gjennom et akkompagnement bestående kassegitar og piano beviser han på My Funny Valentine, denne legendariske låta som så mange har behandlet tidligere, at han viser musikktradisjonen og historien den største kjærlighet. Fortiden og nåtiden respekteres fra start til slutt.

Bare er et flott og annerledes album som får den mørke tiden til å bli lys. Wayne Husseys solokarierre har nettopp begynt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Streets - Original Pirate Material

(Warner Music)

The Streets er et aldri så lite stykke fysikk. Original Pirate Material rommer, om ikke nye, så i det minste egne lover.

Flere:

Tanakh - Dieu Deuil
Timbuktu - Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dø