cover

Resident Evil - Music From and Inspired by the Original Motion Picture

Diverse artister

(2002) - Roadrunner / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Nu metal / Metal / Hardrock

Spor:
Red Queen
My Plague (New Abuse Mix)
The Fight Song (Slipknot Remix)
Something Told Me
Name Of The Game (Clean Name)
Everyone
Invisible Wounds (The Suture Mix)
Anything But This
Halleluja
Dirt
What Comes Around (Day Of The Dead Mix)
Dig (Everything And Nothing Remix)
Release Yo'Self (Prodigy Mix)
800
The Infinity
The Umbrella Corporation
Resident Evil - Main Title Theme
Seizure Of Power
Reunion
Cleansing

Referanser:
Limp Bizkit
Deftones
Orgy
Machine Head

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Absolutt Ond Mr. Dancing 14

Det er ikke rabies i alt som fråder, noen ganger er det bare tannkrem som skjuler de søte små smilene.

Spillet Resident Evil skremte limskiten ut av meg for et antall år siden, der man satt med sin nyinnkjøpte playstation (jo da - den grå store typen). Jeg ble ferska av kjæresten min som satt og leste i sofaen ikke langt fra meg i å komme med et høyt skrik fylt med frykt og angst og redsel og overraskelse (det var ikke så høyt eller angstfylt, da - du vet hvem du er, så slutt å fortelle historien). Uansett, det var skummelt, jeg husker jeg skvatt riktig så jævlig der jeg knotet rundt etter ledetråder, og det hoppet to olme, onde og blodige hunder gjennom vinduet ved siden av meg.

Etter dette har det kommet et utall varianter og utgivelser av spillet, de fleste har det vært veldige fornøyelige å bli skremt av. For en stund siden kom filmen inspirert av spillet, og rett i forkant av filmen kom altså musikken som ble inspirert av filmen som ble inspirert av spillet. Jeg skal trå litt varsomt her siden jeg ikke vet; men jeg tror at det er ytterst få av bandene som så filmen, storyboard eller manus før de ble "inspirert" til å skrive (eller i de aller fleste tilfellene remikse) bidragene sine...

Skummelhetsfaktoren fra det originale konseptet har blitt vannet bort nedover i denne spiralen. Man står tilbake med et helt grei, men kjedelig, nu-metal plate. En av disse midt-på-treet platene som er veldig unødvendige for folk som allerede har litt musikk i denne sjangeren. Men fine låter finnes det også på dette albumet. Slipknot sin remiksede versjon av strålende My Plague rocker godt (selv om originalversjonen rocker mer), det samme gjør Fear Factory med sin Invisible Wounds (selv om også The Suture miks godt kunne vært byttet ut med den originale versjonen). Befriende, men ikke nødvendigvis så veldig fin er Depeche Modes cover av Stooges-klassikeren Dirt der den ligger inneklemt blant halvharde poplåter spilt på 7-strengs gitarer.

På en annen side er album som Resident Evil en god gave til de som sitter med Absolutt Mr. Love nr 37 som eneste innkjøpte album i fjor. Soundtrack til filmer er en fin måte å lure musikk inn i folks liv. I tillegg overlever man å besøke disse folkene etterpå!

Metallens Michael Jackson, Marilyn Manson, og Tim Skold har sammen snekret sammen litt original filmmusikk tross alt. Men det er nettopp filmmusikk dette er, og det er ikke alltid like egnet som noe annet en nettopp det. Musikken er spesialdesignet for å bygge oppunder noe mer.

Uansett, har man lyst til å sjekke ut rare samlinger, ta heller en titt på det glimrende soundtracket til Spawn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Radical Face - Ghost

(Morr Music)

Ein vital popdans blant spøkelse og ugode minner.

Flere:

Pinetop Seven - The Night's Bloom
Funeral Diner - The Underdark