cover

Three Sisters

Alice Donut

CD (2004) - Howler

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Alternativ / Indierock / Poppunk

Spor:
Kiss Me
Mr. Pinkus
Wired
She Tells Me Things
Running Arms In the Phillipines
Cost
Problems
Up is Down
Helsinki
Kcick
Farmer's Almanac
Setting Sun

Referanser:
Butthole Surfers
King Missile
Lard

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Plain Krispy Kreme

Et overraskende comeback fra bandet som sang om tipp-tipp-tipp Tipper Gore. Du husker vel den??

Så er de tilbake, popunkerne fra East Village, New York. Alice Donut huskes vel best av meg og andre på min alder for sine tidligste skiver. Deres debut Donut Comes Alive (Alternative Tentacles, 1988) var en energisk miks av poppunk, perversiteter, politisk brodd og humor der vokalist Tomas Antonas heliumvokal ytterligere bidro til å befeste bandets uttrykk. Låter som Tipper Gore og American Lips er fortsatt for favoritter å regne, balladen Joan of Arc og Donovans Sunshine Superman likeså. Etterfølgende Bucketful of Sickness and Horror in an Otherwise Meaningless Life (1989), Mule (1990) og EPen The Biggest Ass (1991) markerer det som står igjen som bandets gullalder. De holdt det gående også utover på 90-tallet, da med et stadig mer metallisk uttrykk, før de tok farvel med intetsigende og mer kommersielle Pure Acid Park (1995).

Men nå har de forsørge meg tatt opp instrumentene sine igjen, og årets mest overraskende comeback (bortsett fra Mission of Burma) er et faktum. Men i motsetning til Mission of Burma vender ikke Donut tilbake med et smell. Det er litt som om tiden har stått stille siden 1995 i dette bandets verden. Alle kjennetegnene er tilstede, med unntak av de mest forlystende: Borte er mye av gnisten, oppfinnsomheten, de syke, syke tankene og de tross alt fengende låtene som preget deres tidligere album. Men de står likevel ikke helt ribbet tilbake. Antonas vokal er fremdeles lettere hysterisk (ikke ulik Jello Biafra), det er en tyngde i rytmeseksjonen og metallisk styrke i gitarene som besørger et ganske tøff innpakning. Den lovende åpningen Kiss Me: "Did you miss me? I think you missed me. I haven't missed you at all..." lover mer enn Alice Donut klarer å holde gjennom et helt album. Gjennom 12 låter avslører de at fantasien og gnisten ikke er helt som tidligere, og det blir rett og slett noe daft preg utover Three Sisters. Mister Pinkus, Wired og She Tells Me Things hadde sammen med Kiss Me i for seg utgjort en ganske god EP. Særlig sistnevnte, som ligger California-poppunken nær, er en riktig så sommerlig godlåt.

Heller ikke tekstmessig er det like mye snadder som før, men noe er det jo å kose seg over her. Beste linje finnes på Wired, som faktisk er hele teksten: When I die, when I go, spread my ashes on an all ages show..." Det er punk nok! Ellers er denne minneverdig (fra Helsinki):
You look like a hard man
I need cocaine
I've got a hole like a woman
I've got friends in Helsinki
...Come we go to toilet together...

Denne låten er for øvrig med som video, laget av Curt Duttenhaver som vant bandets videokonkurranse. Se frem til toalettskåler og flyvende rosa griser!

Bandets beste låt, Lisa's Father/Waka Baby (på en Alternative Tentacles-samler fra slutten av 80-tallet) blir også pusset støv av her - i hvert fall stakkars lille Lisa, som fremdeles misbrukes:
Lisa put your clothes back on.
The cops are at the door.
They've been searching house by house to find
Where the books are stored...

Så det er fortsatt glimt av syke øyeblikk hos Alice Donut, selv om det ikke leveres like minneverdig som for 15 år siden. For hardcore fans kan kanskje Three Sisters være en nostalgisk gledestrip, for den gjengse lytter blir dette hakket for middelmådig. Rykk tilbake til start.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo