cover

If You Can’t Do The Mamba, Don’t Dance!

Black Snakes

CD (2010)Black Label

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
R'n'B / Alternativ

Spor:
Cruise Control
A Liar And A Cheat
Rumble In The City
My Heart Is Out Of Fuel
Twice As Nice
It's Time
Love VS Darkness
Drive My Way
Love Parole
Monsters
Downright Lascivious

Referanser:
Brut Boogaloo
Dead Sheriff
The Hellacopters

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


En av gutta?

Drammen har så mangt å by på, dette er imidlertid ikke det beste.

Drammensbandet Black Snakes har etter tre år kommet med sitt debutalbum, som har fått den unødvendig lange tittelen If You Can't Do The Mambo, don't dance!. Bandet fikk sitt høydepunkt i karrieren da de varmet opp for legendene i New York Dolls på Union Scene i Drammen tidligere i år. Og om de kommer noe særlig lengre enn det, er vel heller tvilsomt.

Black Snakes spiller rock'n'roll, inspirert av musikken fra 60 og 70-tallet. Av og til med en dash rockabilly og blues. Dette kan få rockefoten i gang og kanskje til og med svetten til å sprute hos noen. En og annen go' bit finner man alltids på dette albumet, men det er dessverre også mye som kan omtales som "gubberock" og som havner i "hørt det så mange ganger før"-kategorien.

Vokalist Snack synger på en måte som virker veldig slitsomt – han presser på så stemmen skal høres grovere ut enn hva den er – noe som fremstår som heseblesende og irriterende. Det kan høres ut som at han vil låte som Andrew Strong(fra The Commitments), men man får heller følelsen av å ha en boble i halsen når han synger.

Vokalisten kler aller best å synge normalt med den stemmen han har, noe man kan høre både i starten av ,og på refrenget i låten It's Time. Refrenget på Love VS Darkness kan også her tilføyes som noe av det bedre på plata.

Bandet låter forsåvidt tight, de spiller rytmisk og kan utvilsomt sin sjanger. Det må også nevnes at Black Snakes har tøft merchandise, kule logoer og en sassy modell på cd-coveret, uten at dette gjør nevneverdig mye for musikken. Selve melodiene blir rett og slett for like til at musikken skiller seg særlig ut. Dette er musikk som låter fornøyelig i bakgrunnen dersom man drukner den i øl og fylleprat – men å sette seg ned for å lytte igjennom en hel plate, så blir elleve låter litt i drøyeste laget.

Det lille ekstra som skal til for å gi albumet noe variasjon er den kvinnelige vokalisten Kamilla Ellingsen, som bidrar på tre av låtene. Hennes lyse vokal passer fint mot Snacks grove stemme. Låten Monsters, som man vel nærmest kan kalle en duett mellom disse to, er kanskje albumets beste.

Akkurat som Dead Sheriff så har Black Snakes det som skal til for å bli med i Drammen Rock City- gjengen, men noe særlig mer enn det - det har de dessverre ikke.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo