cover

3 Doors Down

3 Doors Down

CD (2008) - Universal / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poprock / Collegerock

Spor:
Train
Citizen/Soldier
It's Not My Time
Let Me Be Myself
Pages
It's The Only One You've Got
Give It To Me
These Days
Your Arms Feel Like Home
Runaway
When It's Over
She Don't Want The World

Referanser:
Nickelback
Puddle Of Mudd
Daughtry

Vis flere data

(1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7) (1 / 7)


90-tallet? Tredje dør til venstre.

Reaksjonær radiorock på sitt mest uspennende og utspekulert kommersielle.

Da jeg jobbet i platesjappe på slutten av 90-tallet, fikk jeg god tone med en selger fra Universal som alltid var innom for å prakke på oss det neste store. Vi ble ekstra gode busser fordi jeg i hans øyne var den eneste i butikken som virkelig satte pris på skikkelig god rock. Han tok seg alltid litt ekstra tid til å slå av en prat slik at vi kunne slenge småfrekke kommentarer til mine mer housevennlige kolleger. Det ble et forhold jeg satte stor pris på, da han ofte ga litt ekstra hvis det gjaldt å ordne billetter til en konsert eller noe lignende. Men hvis jeg noensinne var under noen illusjon av at vi faktisk var blitt personlige venner og ikke bare to mennesker som nøt godt av et profesjonelt forhold, så brast de den dagen han kom med den nye skiva til det neste bandet han var overbevist om at jeg kom til å gi meg over av.

Dette bandet var 3 Doors Down.

Det trengtes ikke mange gjennomhøringer av debutplata The Better Life før jeg skjønte at min gode venn selgeren ikke på noe tidspunkt hadde fått med seg hva jeg faktisk likte å høre på. Jeg var i markedssegmentet "rock", og det er jo akkurat det markedet 3 Doors Down eksisterer for å fylle. Det var ingen vits i å nyansere det noe videre.

Dessverre ser heller ikke 3 Doors Down noen grunn til å nyansere noe som helst.
Deres selvtitulerte fjerde langspiller høres helt dønn lik ut som den første, og jeg må anta at de to imellom også kan byttes ut uten at det er noen fare for at noen legger merke til det.
3 Doors Down er 12 strake oppskriftsmessige låter med rolig vers, refreng, litt mer rocka vers, refreng, bro, refreng og fadeout. Her er det powerchords, svulstig vokal og tostemt koring, og jeg ser for meg svart/hvitt videoer med mye sakte film og teatralsk grining og lengting til låter som Its The Only One You've Got, It's Not My Time og She Don't Want The World.

Tekstene og tematikken i låtene er så utspekulert markedstilpasset at hvis du er utenfor markedssegmentet "amerikansk tenåring 14-19", er det umulig å ta dem på alvor. En ting er unge band som synger til unge mennesker, men disse gutta er nå godt over 30 og ser fortsatt verden gjennom et slags Jerry Bruckheimer-prisme hvor det ikke finnes gråsoner, moralsk ambivalens eller nyanser, og hvor alle har sex i sakte film og motlys.

De hjelpeløst generelle tekstene om å ikke gi opp, tro på deg selv, elske dine nærmeste og å være modig selv om du møter motgang, understrekes av den tammeste og mest kjønnsløse produksjonen på denne siden av Celine Dion, og det er et så gjennomsyret fravær av særpreg at man ikke kan si noe mer om noen av medlemmene i bandet annet enn at de vel spiller på instrumentene sine.

3 Doors Down er amerikansk collegerocks svar på Frp, i den forstand at de kynisk spiller på alle de åpenbare populistiske strengene de vet at basen deres ikke kan si nei til. For eksempel når det notorisk patriotiske bandet kliner til med Citizen/Soldier/Holding the light/For the ones that we guide from the dark of despair/Standing on guard for the ones that we shelter/We'll always be ready.

Den gjør seg nok foran hjemlengtende soldater i Irak, et sted 3 Doors Down har spilt en mengde konserter for å vise sin urokkelige støtte til Bush-administrasjonens utenrikspolitikk.
Dette skal man selvsagt ikke bruke mot dem i anmeldelsen av albumet deres, hadde det ikke vært for at likhetene mellom de to er så altfor åpenbare.

Akkurat som Dick Cheney og Karl Rove kjører 3 Doors Down på med store og svulstige ord som ikke egentlig har noen mening, maler dem fordøyelige med brede strøk av helt svart eller hvit maling, og pakker det så inn i en utspekulert og markedstilpasset pakke som ikke risikerer å fornærme noen fordi det aldri egentlig var noe budskap i det hele tatt.

Bortsett fra å tjene penger på folks ignoranse.

comments powered by Disqus

 Jeffrey Viken
2008-09-08de er på Elixia også

En som passerte 14-19 gruppe for en god del år siden, skjønner nå at man likevel kan risikere eksponering til dette dør-klisset. 19-årige Hjørdis i resepsjonen på Elixia tror nemlig dette inspirerer oss til flere repetisjoner i apparatene.

Feil. Det eneste vi ønsker, er å fortelle henne hvor banalt elendig det er.

Nå slipper vi det - for nå kan hun lese denne anmeldelsen. Hvis hun kan lese, da. Bedre enn dette kan det neppe beskrives!

2008-09-08Musikk og treningsstudio

Godt poeng. Hvorfor er det egentlig alltid så jævla rævva musikk på treningsstudioer? Altså, ikke bare i selve lokalet, men alt fra arrangerte kurs til private treningsledere stiller med "egen" musikk og da er det alltid samme håpløse driten. Som om det ikke er vondt nok for mange å slepe seg opp på tredemølla fra før av så skal man i tillegg være nødt til å høre på trancemania 4000 for hver repetisjon man må utføre. Kanskje det er noe i det at det er et skille mellom brains & beauty? Man kan vel ikke få både sixpack og god musikksmak? Eller..

2008-09-08Treningsstudiorock

Jeg lanserte faktisk for noen år siden - da jeg hadde en treningsstudioperiode (The Dark Days), ideen om et rocka treningssenter. Så for meg skeiv støy på høyttaleren, fete musikkvideoer foran apparatene og bar/lounge med alle rettigheter. Kan selvsagt utvides til å inkludere scene med konserter under treningen, og en backstage med mulighet for utstrakt dopingbruk.

Kanskje på tide å børste støv av den tanken igjen!

2008-09-08Hammers workoutclass

God ide Hammers. Men problemet om man hadde begynt å skulle spille "bra musikk" (hva enn det er folkens) er jo hvem som skulle bestemme hva som var bra. Kjenner jeg de folka som mener å ha peiling på "bra" musikk rett så ville de antagelig hengt mer hos han stakkaren som skulle velge ut musikken for å få lagt inn "requests" med sin smak. På den måten hadde vel ingen forbrent noen særlig flere kalorier enn på et tradisjonelt dansegulv. Og det treningsstudioet ditt er vel da på sett og vis allerede åpent Hammers?

Kanskje det er baktanken: vi spiller så rævva musikk på treningsstudioet at ingen klager. En annen ting som stadig sjokkerer, men er svært tilstede i hverdagen er folk som faktisk ikke bryr seg om hva som står på i bakgrunnen, samma kan det værra! Jeg er her for å pumpe jern! Samma det, bare jeg har hørt'n før liksom!

Ellers er det fullt mulig å få brent kalorier under både sing-a-long versjonen av Mamma Mia og på Grensen, Halden!

2008-09-08Workout!

Men det kunne jo vært et konsept det: I dag klokken 17:00 (Blå time): DJ-løping og platestabling. I morgen, 18:30: Høypuls (Rød time): Punkpilates.

Ellers så er dette med bakgrunnslyd i det offentlige rom noe jeg irriterer meg mer og mer over. Pumpende tekno fra en eller annen drittbutikk ut på gata bidrar til å forslumme sentrumsgatene like mye som alskens reklametårn. Var i San Francisco nå; ikke en butikk som peiset lyd ut der (ikke et nedtagget hus å se i sentrum heller, men det er annen sak). Utrolig deilig.

Oddmund Berge
2008-09-08Jogg!

Må ein absolutt halde kroppen ved like. Ja så ta heller ein joggetur, etterfulgt av nokre sit-ups og armhevingar heime på stovegolvet. Billigare, og kulturelt sett langt meir oppbyggelig.

Kristin
2009-03-21

Kjære bror, du skriver så latterlig bra!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo