cover

Ass Cobra

Turboneger

CD (1996) - Boomba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
A Dazzling Display of Talent
The Midnight NAMBLA
Deathtime
Black Rabbit
Denim Demon
Bad Mongo
Mobile Home
I Got Erection
Just Flesh
Hobbit Motherfuckers
Sailor Man
Turbonegro Hates the Kids
Imorgen Skal Eg Daue
Raggare Is a Bunch of Motherfuckers

Referanser:
Anal Babes
Alice Cooper

Vis flere data

Se også:
Hot Cars And Spent Contraceptives - Turboneger (1992)
Never Is Forever - Turboneger (1994)
Apocalypse Dudes - Turboneger (1998)
Scandinavian Leather - Turboneger (2003)
Scandinavian Leather - Turboneger (2003)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


For Your Ass Only

Denne plata som sitter som juling med balltre i ei mørk bakgate ved midnatt.

Dette er plata undertegnede det første året etter at den kom ut brukte som gire-seg-opp musikk før han dro på byen lørdagskvelder. Ikke noe særlig annet i platesamlinga kunne måle seg med energien, gnisten og spruten i denne skiva. Åpningslåta A Dazzling Display of Talent satte stemninga for en forvirra ung mann med sans for punkrock og pils.

But now I'm back with a bang
I've got my own leather gang
And all of them are men
And denim's back again
And I am and I am
I am a denim demon
Got my own congregation
I am a saint for seamen
And I am and I am
I am a denim demon
You've got my penis steaming
And your asshole screaming : HELP!
- fra Denim Demon

Siden forrige utgivelse hadde bandet vært i USA igjen. I tillegg hadde fanziner og annen punkpresse fått øynene opp. Denim-stilen var etablert. Det samme var barter, romperakett, hodeplagg og innslag av hockeysveis. Rompetematikken var fullbyrdet. Homoreferanser, sanger med pedofilt tilsnitt, frastøtende bilder på tekstarket var noe man måtte svelge om man skulle trykke dette bandet til sitt bryst. Av folk utenfor menigheten ble de nok fortsatt sett på som et tulleorkester, men mange begynte nå å ane at dette bandet var ustoppelig.

Popelementene fra forgjengeren var som fjernet. Igjen sto et band som spilte hard, rå, møkkete og pervers punkrock. De høres ut som et pressluftbor av et rockeband, noe Ass Cobra har til felles med debuten. Fra første låt, A Dazzling Display of Talent, er de så frampå at de nesten tipper over. Aggropunk med alle naglene på plass i beltet.

Everytime I walk down the street - Erection
When I see a woman that I'd like to beat - Erection
...
When I dig a hole in the ground - Erection
When I hear that hard rock sound – Erection
Oh, I got Erection
- fra I Got Erection

Denne skiva er kanskje den morsomste Turbonegro har gitt ut. Ikke bare fordi den har låter/titler som The Midnight NAMBLA (North American Man/Boy Love Association, du har sikkert ingen problemer med å forstå hva det er), Bad Mongo, I Got Erection, Hobbit Motherfuckers og Turbonegro Hates the Kids. Men også introene. Hør Hanks forklaring om "new wave hooker girls" eller kødderinginga til Jens Petter Wiig (ex-Israelvis, nå platemann i MNW).

Selv om humoren gjør den befriende uhøytidelig er ikke Ass Cobra noen spøk. Det rocker noe vanvittig hele veien. Ingen pustepauser, ingen hvileskjær, ingen slappe passasjer. Gitarene harver opp låtene og gjør dem deilig rå og sterke. Dette er like brutalt som ekstrem-metal, men med en annen innfallsvinkel. Man føler seg både mør og sår etter en runde med Mobile Home, Imorgen Skal Eg Daue og Just Flesh.

So come on baby - spank my ass
C'mon - It's just flesh, just flesh
Penetrate me with broken glass
C'mon - It's just flesh, just flesh
Baby make it hurt - baby make it last
C'mon - It's just flesh, just flesh
It's just flesh - and nothing else
- fra Just Flesh

Ass Cobra inneholder også de første låtene som man må kunne kalle Turbonegro-klassikere. I Got Erection, Sailor Man, Denim Demon og andre er store livefavoritter og passer godt inn i dagens Turbopakke. I Morgen Skal Eg Daue er bandets første forsøk på norsk. En aggrolåt full av eder, galle og undergang. Et par coverlåter har de også fått med, men banda The Rude Kids og Lewd er vel ukjente, selv for mange Turbonegerfans. Dermed blir disse låtene stående som Turbolåter i de flestes hukommelse.

Her kan også Alice Cooper-referansene merkes for første gang. Først og fremst gjennom den vedlagte plakaten hvor Hertisen ligger naken med en slange. Innpakningen er generelt ganske ubehagelig, med en mørk parodi på Pet Sounds (Beach Boys) på forsiden, og et par bilder man skulle ønske man ikke hadde sett inni. Med andre ord står den perfekt til musikken.

Denne skiva må sees som et forvarsel om hvilken posisjon disse gutta skulle klare å opparbeide. Den inneholder destruktivt lørdagsgodt og dommedagsparty-stemning. Man har følelsen av at man hører på noe farlig og ulovlig. En herlig og pirrende følelse. Ass Cobra får ellers heteroseksuelle, beskjedne menn til å hoppe på hverandre med bare, svette overkropper. Den kan også være til god hjelp om man ønsker å få utløp for sine mer aggressive sider.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Throw Me the Statue - Moonbeams

(Secretly Canadian)

Secretly Canadian snappet opp Throw Me the Statue og gav ut debutplaten på nytt. Det vitner om god dømmekraft.

Flere:

Salvatore - Tempo
Helge Lien Trio - Live