cover

Shadows of Leng

Tyrann

CD (2009) - Karisma / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Black metal / Thrash

Spor:
Reaper
Beneath
Trial by Fire
Hellridden
Dreams of R'Lyeh
Shub-Niggurath
Soulburner
Black Moon
Grave Dreamer

Referanser:
Bathory
Celtic Frost
1349
Sodom
Venom

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Metal for murder

Som å bli torturert i raskt tempo i gledesfylt masochisme. Dette er musikk for folk som vil grave sin egen grav.

Tyrann er en norsk svartmetall-trio, og Shadows of Leng er deres debutskive. Den er innspilt i 2007, men først utgitt to år senere. La meg si det umiddelbart: Dette er temmelig ekstreme greier! Tyrann er musikalske black metal-fundamentalister. Det som Taliban er for islam, det som Matthew Hopkins er for demonologien, det som den spanske inkvisisjonen er for kristendommen - det samme er Tyrann for norsk black metal. Deres oppkok inneholder forgiftet smitte fra både thrash og speed metal, noe som tilfører musikken et høyst dødelig element av ekstremisme.

Shadows of Leng er som å bli torturert i raskt tempo i gledesfylt masochisme. Det er herlig å høre et band som tror så sterkt på det de gjør og som gjør det så godt. Draugluin på gitar og vokal gjør en aldeles utmerket jobb, spesielt er hans vokal tatt rett ut av varulv-genetikkens blodige stemmebånd og antageligvis ble denne plata kun innspilt ved hver fullmåne. Tyrann er som en rottweiler med rabies: farlig, intens og angripende. Samtidig glir trioen ofte ut i demonisk gjørme; hør for eksempel den absurde soloen i Hellridden.

I en genre som norsk svart metall som gjerne tar seg selv veldig høytidelig og er så ekstremt konform så tar Tyrann river opp de hellige graver, voldtar ethvert relikvie og pisser med forakt på alle falske minner som denne genren har, og er et vidunderlig paradoks: De er norsk svart metall så ekstremt i sitt uttrykk at de transcenderer selve genren. Den feberaktige og fortærende energien som gruppa legger for dagen (nei, sorry, natta) er usannsynlig, men sann. Låter som Soulburner, Grave Dreamer og Trial By Fire river opp sentralnervesystemet ditt som elektrisk piggtråd. Dette er musikk for folk som vil grave sin egen grav.

Kort sagt er Shadows of Leng en vanvittig bra plate. Tyrann tilhører mørket, natten, det svarte, det demoniske, det skitne og urene, det hedenske og det farlige. Metal for murder! En vidunderlig musikalsk opplevelse.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

The Secondhand Emporium søke...
14.11.17 - 12:09

Veldig fint innlegg, takk 192.168.0.1...
08.11.17 - 10:05

Jeg er enig med...
08.11.17 - 10:04

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo