cover

The New Energy EP

Graceland Deadhead

CD-EP (2003)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Stoner

Spor:
Railroad Anthem
Sunshine
Stillwater
New Energy
Beautiful

Referanser:
We
Krace

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Heading for tomorrow

Nytt fra Narvik med tunge riff i lomma, godteri i forsterkeren og kraft i rockemuskelen.

Denne kvartetten fra Narvik er et av mange ferske norske band som vil spille rock med tyngde og kraft. De presenterer en fengende variant av tung rock på sin debut. Det kan gjerne kalles stoner, men jeg er usikker på om dette er helt riktig. De fem låtene er stort sett barsk muskelrock med potensiale til å bli enda sterkere.

Vokalen veksler mellom litt veik guttestemme og brutal brøling. Begge deler kunne vært gjort mer gjennomført, men dette kan sikkert rettes opp med mer studioerfaring og noen måneder i øvingslokalet. Tyngde og bevissthet om hvilken vei de vil veier opp for dette. Til tross for navnet minner dette ingen verdens ting om Elvis eller Grateful Dead. Her er det breibeint riffing og svett hamring som er ingrediensene. Bandet har både tyngden og glimtet-i-øyet på plass.

Graceland Deadhead mangler litt på at denne EPen skal sitte helt, men etterlater meg med troen på at de kan få det til etter litt mer arbeid og noen flere år på baken. Gitarist Markus Nilssen er kanskje ikke den mest oppfinsomme gitaristen i landsdelen, men jeg tar meg i å nikke annerkjennende til kraftanstrengelsene hans. Det samme kan kanskje sies om EPen som helhet.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Rockettothesky - Medea

(Trust Me)

Iskald og stemningsfull tragedie, fra en musikalsk dramaturg som ikke bare kjenner teorien, men også kan spille musikken.

Flere:

Mathias Stubø - 1979
Jaga Jazzist - One-Armed Bandit