cover

Two Suns

Bat For Lashes

CD (2009) - Virgin / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Singer/songwriter / Indiepop

Spor:
Glass
Sleep Alone
Moon And Moon
Daniel
Peace Of Mind
Siren Song
Pearl's Dream
Good Love
Two Planets
Travelling Woman
The Big Sleep

Referanser:
Cat Power
Joan as Police Woman
Fever Ray
Kate Bush
Björk
Yeasayer

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Vinglete popeventyr

Lettere konstruert, og på grensen til overprodusert fra hype-forfulgte BFL, men ta tiden til nytte så vil du finne mange flotte popøyeblikk.

Bat for Lashes er iferd med å bli et velfortjent fenomen for mange.

Natasha Khan har holdt på i det "små" over en lengre periode, men med Two Suns tar hun steget inn i allmennhetens bevissthet med en plate som sakte men sikkert sniker seg inn i underbevisstheten, og sannsyneligvis blir der helt til året er omme.

Two Suns er en slik plate som svært tidsriktig beveger seg på grensen mellom det småsære og keitete og det umiddelbart fengende. Frontfigur Natasha Khan er da også utvilsomt en artist som er bevisst sitt image, der hun flyr rundt i tribale kostymer, synger låter om schizofrene menneskesinn, og er iblant det selvdestruktive alter-egoet Pearl.

Lydmessig er Two Suns svært matchende denne småkaotiske (og muligens lett forutsigbare) mystikken. Khan gjør fenomenalt mye selv, både på produksjonssiden, og instrumentalt, men får god hjelp av altmuligmann David Kosten. Andre bidragsyterere er New Yorks elskverdige Yeasayer, hvor Chris Keating og Ira Wolf Tuton bidrar på flere spor, med instrumenter og vokal. Mest prominente gjest her er allikevel kult-helt og undergrunnslegende Scott Walker, som svinger innom på avslutningssporet, for å liksom runde av en plate som aldri helt bestemmer seg for hva den vil være.

På en side er det en svært god ting for denne platen, for det er nettopp det som synes å være målet her; gjentatte spillinger vil kunne lede til nye oppdagelser og åpenbaringer. Og selv om noen spor er mer tilgjengelig enn andre her, er dette utvilsomt en plate som kan akkompagnere både til hverdags og fest, og som svært mange lett kan trykke til sitt bryst ved årets plateoppsummering.

Spor som kjempehiten Daniel, Siren Song og Two Planets er låter som appellerer til det sistnevnte, og det vil være naturlig å fremheve Cat Power sine mest minneverdige øyeblikk på plate, før hun bli jukebox-trubadur og medieklovn. Kate Bush sine hjemmesnekra rariteter og forkjærlighet for naturen og det okkulte er også på plass. All håndklappingen og vokaltriplingen ligger relativt tett opp til gjestene Yeasayer, og på samme måte som All Hour Cymbals, er Two Suns et album som helhetmessig bruker tid på å fange deg inn.

Helt optimalt synes jeg fremdeles ikke at det er. Bat For Lashes har vist en solid utvikling fra suksessalbumet Fur and Gold (2006), men det er litt for mye her som virker mer konstruert merkelig, enn som i realiteten er det, og med et lydbilde så gjennomført proft produsert virker det hele merkelig lite skeivt i kontrast til tekstene.

Allikevel, Bat For Lashes er som nevnt på en velfortjent hypebølge, og tar hun med seg hele stammekoret over dammen til en festival i sommer bør du kjenne din besøkelsestid. Inntil da kan du nyte disse flotte popkomposisjonene hjemme i din stue, vel vitende om at det hele kan være mer et spill for galleriet, enn en oppriktig avlevering av artisten denne gangen.

Men det behøver kanskje ikke å ha så mye å si?

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - If I Make It Through Christmas

(Perfect Pop / Two Zero / Thatsperfectwonderball)

Indie-Norge deler ut musikalske gaver. Neste år ønsker vi oss Julekveldsvisa.

Flere:

Kollwitz - Like Iron I Rust
Diverse artister - Hugen leikar så vide - Middelalderballader i Norge