cover

The Pistol

Sounds Like Violence

CD (2004) - Deep Elm

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Emo / Indierock

Spor:
You Give Me Heartattacks
Cry! Oh Cry!
The Pistol
Grow/Blow
Afasi
Perfect

Referanser:
Motorpsycho
Jimmy Eat World
Afghan Whigs

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Motoremo

Seks pirrende smakebiter fra ny svensk kvartett med krutt i gitarene, pluss en og annen granat på lager.

Kan du tenke deg Motorpsycho dersom de var 23 år gamle og du bytta ut alle progskivene i samlingene med ulike typer hardcoreutgivelser? Noe sånt tenker jeg under et par av låtene til Sounds Like Violence. Svenskene kombinerer gitarglad indierock med spede emo/hardcorerøtter. Resultater er fengende og støyende på en gang. Soundet deres er kanskje ikke kjempeoriginalt, men de fiker lytterne opp med noen knallrefrenger og supre gitarer.

The Pistol inneholder seks hardtslående oeg energiske rockelåter med popfølelse og harde, drivende gitarer. Det er ikke vanskelig å høre spillegleden og innsatsviljen på denne EPen. Etter et par runder i spilleren har man store vanskeligheter med å ikke la seg rive med.

De bjeffer i gang med You Give Me Heartattacks, som setter stemninga. Dette er actionrock for indiefolket. Cry! Oh Cry! er like slagferdig til tross for at gitarføringen ikke er like høy. Grow/Blow er en luring av en rocker, med sine bakholdsangrep fra gitaristene Andreas Söderlund og Phillip Hall.

Afasi er en herlig gitarorgie med forstyrra vokal og et refreng som bringer assosiasjonene til et par av tidligere nevnte Motorpsychos høydepunkter. Her, som flere andre steder på EPen mister ikke Sounds Like Violence synet av de gode popelementene. Det er hardt og følelsesrikt på en gang.

Bandet står selv for produksjonen og har fått til en lyd som står godt til musikken, Jeg er likevel spent på hva de kan få til med en utenforstående med forståelse for å balansere elementene i musikken.Selv om et par låter er noe mer anonyme, er det ingen virkelige dødpunkter på skiva. Klarer de å holde nivået like jevnt på en 45 minutters utgivelse seinere er det bare å ta på seg frakken og løpe til den lokale CD-langeren.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Elected - Sun Sun Sun

(Sub Pop)

Hvis Conor Oberst er den nye Dylan, er Blake Sennett den nye Conor Oberst.

Flere:

Weeping Willows - Into the Light
Animal Collective - Sung Tongs