cover

Dead End

Kristofer Åström & Hidden Truck

CD-EP (2003) - Startracks / V2

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


20 minutters depresjon

Et resultat av kreativitet og produktivitet? Firesides Kristofer Åström har enda mer på hjertet.

Kristofer Åström har klart å holde i gang en ganske vellykket solokarriere ved siden av sitt punkband Fireside. Nå skal han konsentrere seg om sistnevnte, og avrunder sideprosjektet sitt i denne omgang med en femlåters EP. Fire egne låter og en gammel slager er innholdet på denne lille godsaken.

Dette er melankolsk rock av den såre sorten. Mye dystrere enn det meste av materialet på Northern Blues (2001). Selv om dette er 20 velspilte minutter i mørket mangler det litt på å bli magisk. Likevel er det stilsikkert og preget av høy troverdighet. Melodiene er behagelige og musikken er leken på en litt trist måte.

You Are My Sunshine er en gammel gladlåt mange sikkert kjenner. Her er den gjort nesten ugjenkjennelig. Den minner i stil, stemning og tittel om Woven Hands tolkning av Ain't No Sunshine. Aner vi at Åström har hentet litt inspirasjon derfra? En god versjon er det i alle fall.

Et par av låtene blir nok litt for anonyme til at dette er noen nødvendighet. Liker du Åströms tidligere skiver faller sikkert dette i smak, selv om man bør forberede seg på noe mer depresjon og litt mindre pop. Det er ingen grunn til å forvente noen ny langspiller fra Kristofer Åström & Hidden Truck på en lang stund, men enda en EP skal visstnok dukke opp i løpet av 2003.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Kvelertak - Kvelertak

(Indie)

En sjangerfornektende og sviende bra debut. Det skulle ikke overraske meg om man hadde kommet til bevisstheten med blåmerker rundt halsen.

Flere:

Geoff Berner - Whiskey Rabbi
The Lionheart Brothers - Matters Of Love And Nature