cover

Beast Unleashed

Svölk

CD-EP (2005)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Hardrock / Scandinavian rock

Spor:
Warm Within
Time For the Dying
Sheperd
Carved In Stone
Overload

Referanser:
AC/DC
Black Sabbath
Iron Maiden
Thin Lizzy
Judas Priest

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Svölk = Juling

Hardtslående debut fra Trysil-band. Energisk rårock med melodibasert heavy.

Beast Unleashed er en egenprodusert og -finansiert EP inneholdende fem spor energisk rårock med tunge bassganger og heavykoringer av gammelt kjent merke. Platas omslagstypografi kan lett assosiere til death metal, med bokstaver formet som hornprydet djevelskalle, men dette er pur midstrøms rock'n'roll om enn med heavy- og boogie-elementer. Musikken er solid melodibasert og bandet unngår de utflytende og konturløse improvisasjonspartiene som heavy-debutanter ofte knekker ryggen på. Luftgitaren henger igjen i øvingslokalet, hvilket er såre vel. Her dreier det seg om maksimum uttrykk på et minimum av tid.

De fem låtene levner riktignok et litt ensartet preg, men slik er det nå engang å operere innenfor den musikkformens nokså rigide skjema. Heavyrocken er en langt mer konservativ genre enn mange av dens utøvere liker å bli minnet om, og det er da også lite utover frosset form å finne på Svölks plate. Det er noe tidløst over Beast Unleashed - tør vi si det høyt - 80-talls, liksom?

Det er ikke dårlig av den grunn, og Svölk redder seg på å ha jobbet fram sterke melodier. Vokalen er framskutt og får utfolde seg relativt uforstyrret av det musikalske fyrverkiet rundt seg. Låtene er slavisk rytmebasert og setter go'foten til å nikke som ei linerle i vårløsninga etter første minutt.

Allikevel vil Svölks vei mot et større publikum og eventuell berømmelse bli lang og hard. Det er akk så mange band av samme format som fra sine baser i de tusen øvingskjellere drømmer om karriere. Svölk er avhengig av eksponering, spillejobber og atter spillejobber. Musikken deres er litt ute av motebildet for tida, og i påvente av grønnere gressganger for en musikkform som for 4-5 år siden var det ypperste av cool, er det bare å stå på kara. I heavyens verden står bra band i kø for å slippe til, da gjelder det å bli en av de beste. Lykke til.

comments powered by Disqus

 Erling Østerhaug
2005-07-16Svølk i Cambodia

Toppen. Utrolig hvor god musikk havner. Selv i Sihanoukville, Cambodia dundrer svølk utfra høytalerne.
Hilsen
Erling

RagnarRock
2007-08-20Svölk Herjer!

Var på konsert under Øya!! Fytti Helvette! De gutta gir jernet! World Domination boys!

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo