cover

Life's too Good

The Sugarcubes (Sykurmolarnir)

CD (1988) - One Little Indian

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indiepop / Eksperimentell rock

Spor:
Traitor
Motorcrash
Birthday
Delicious Demon
Mama
Coldsweat
Blue Eyed Pop
Deus
Sick for Toys
F***ing in Rhythm & Sorrow

Referanser:
The B-52's

Vis flere data

Se også:
Stick Around for Joy - The Sugarcubes (Sykurmolarnir) (1992)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


'…I’ll be shot as a traitor.'

Islandsk band viser verden hva independent står for.

Året var 1986, måneden juni da Björk synte dagslyset til en ny verdensborger, en sønn hun deler med gitaristen Thor Eldon. I samme øyeblikk fødte hun sammen med en rekke utvalgte festvenner konseptgruppa Smekkleysa (eng: Bad Taste), med det ublyge formål å spre smakløshetens konformitetsfordervende gift over hjemlandet Island og faktisk, den ganske planet vi betrår. "World domination or death" var gruppens slagord, og verdens foredlede kunst skulle angripes med alle midler innen rekkevidde, hvilket ut fra kreftene originalbesetningen rådet over betydde lyrikk, prosa, grafikk og musikk.

Lang historie kort: Sugarcubes, aka Sykurmolarnir var Smekkleysas musikalske alibi og samtidig, skulle det vise seg, losjens spydspiss i veien ut mot verden.

Smekkleysas første inntekter ble spyttet inn i innspillingen av Sugarcubes’ første singel Birthday, en låt som fant veien til plateselskapet One Little Indian i UK. Den britiske indie-sonaren øynet et nytt nordatlantisk fiskefelt og spyttet like godt inn finansene til innspillingen av Life’s Too Good.

At Sugarcubes ikke sviktet sine indie-meséner er tydelig den dag i dag. Life's… stråler fremdeles av et uforlignelig proft skrangleband, med Björks gudsbenådede stemme og Einar Örns messende grovpoesi i front. Historien om den lille femårige jenta og den eldre beskjeggede mannen i Birthday utfordrer automatisk assosierte incestuøse overtoner i sin impresjonistiske ordstilling. Björks fantastiske stemmeregisteroppvisning, og arrangementet med sine småsure gjennomløpende kvart-tones avvik sørger dog for å holde de fleste konkrete visualiseringene tilbake og setter fokus på et band som har en naturlig indie-kvalitet i sitt lydbilde. Kvalitativt holder det ikke hele veien hjem: Spor som Delicious Demon og Sick for Toys er fremdeles like anmasende og skippes raskt på denne skribentens spiller. Friskheten i Motorcrash, de alternative balladekvalitetene i Deus, ja sogar country-pastisjen F***ing in Rhythm & Sorrow hever seg på sin side mildt over det øvrige jevnere materialet, som i snitt kan sies å ligge godt over midten på vår skala.

At Sugarcubes dessverre aldri kom til å overgå styrken i det balanserte samspillet mellom Örn og Björk i det flotte åpningssporet Traitor viser seg i ettertid å bunne i et underliggende rivaliserende forhold disse i mellom. I dag kan vi muligens tolke dette som en indikasjon på at Sugarcubes ikke kom til å bli et langvarig fenomen.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo