cover

Yeah Yeah Yeahs EP

Yeah Yeah Yeahs

CD-EP (2002) - Wichita / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Oh Yeah!

Ønsker du deg vital rock fra storbyen? Her har du fem korte låtsnutter fra New York.

Det er lett å høre at Yeah Yeah Yeahs er fra New York. Deres miks av garage, new wave, pop og punk er et udiskutabelt kjennetegn på amerikansk storbyrock. På debut-EPen er det fem sanger på under et kvarter til sammen.

Det finnes en del band i denne stilen nå, og jeg må si at Yeah Yeah Yeahs tilhører den mest interessante halvdelen. Tonnevis av sjarm og kulhet gjør denne utgivelsen verdt en lytt. Låtene og framføringa ryker av sex og humør. Tidvis poppa, tidvis rått. Karen O nynner og skriker om hverandre, mens gitarene drar og river i melodiene.

Den heftige førstelåta Bang kjennes såvel i øra som i hoftepartiet. Bandet demper seg litt på Mystery Girl, men holder stilen. Art Star er en liten morsomhet. Den starter som en søt poplåt, men raser fort over i et hyl som mange metal- og støyrockband ville misunt dem. Selv liker jeg den smygende Miles Away. Nok en låt som ender opp i flotte rockeutbrudd. Kalaset avsluttes av den triste kjærlighetssangen Our Time, også denne basert på en god popidé.

Man rekker liksom ikke bli mett av denne korte utgivelsen. Derfor er det sikkert god grunn til å glede seg til en noe lenger oppfølger. Yeah Yeah Yeahs kan være et band for fremtiden.

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

...
17.10.17 - 17:35

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo