cover

The Funniest Thing

Funguson

CD-single (2004) - Bubblesound / Diskos

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Lo-fi / Collegerock

Spor:
The Funniest Thing
Palindrome
War of Man

Referanser:
Dipsomaniacs
Ring
My Rhyme
Motorpsycho

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sopprock

Den indiebaserte gitarrocken lever i beste velgående i Lørenskog.

Pål Ingholm er drivkraft både i det lille plateselskapet Bubblesound (Stargun, Plywood, Unmist) og vokalist/gitarist i bandet Funguson. En sann forkjemper for indierocken i Norge! Lørenskog-trioen har eksistert siden midten av 90-tallet, og holder seg fortsatt trygt innenfor indiespekteret av skranglete ukomplisert lo-fi rock som preget det tiåret.

Tittelkuttet er det bærende på denne korte EPen. En slacker-poplåt med gitarene i sentrum, litt som Motorpsycho og Dinosaur Jr. på sitt mest liketil, sunget av Andy Partridge (XTC). The Funniest Thing er fengende bråkepop, en låt som truer med å feste seg uten helt å klare det, som støyer uten å forstyrre, som skinner uten å blende. Hvis kvaliteten er representativ for den kommende fullengderen, så er det uansett noe å se frem til.

Bonussporene er ikke fullt så interessante, ikke minst siden begge har vært tilgjengelige tidligere. De to er en akustisk versjon av Palindrome (fra debutalbumet Penguin Lovegame, 2001) der Ingholms nasale stemme blir litt for krevende, samt en tung utgave av Neil Youngs War of Man (tidligere utgitt på hyllestplaten Everybody Knows This is Nowhere, 2001). Her vrir Ingholm seg over mot Young selv, og han deler noe av den samme sårheten som sjefen.

Denne EPen er kanskje mest for fansen, men den fungerer også som påminnelse om bandets eksistens og korter ned ventetiden til deres kommende andreplate (Indie Ocean).

comments powered by Disqus

 Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


KRAMPE - eller hvordan en snarvei førte til at du gikk deg vill i skogen

Fortellingen om progressiv rock er fortellingen om en utvikling. Dens historikk har ingen egentlig begynnelse eller slutt., men heller er det en påpekelse av interne faser i en bestemt musikkstil.

Podium

Hovedsiden / Siste:

god jobb, har lurt etter informasjon...
15.10.17 - 22:49

glad for å bli med i...
15.10.17 - 22:48

Hei, jeg har lurt etter denne...
15.10.17 - 22:46

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo